Met de economie gaat het geweldig

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Aldus De Morgen:

Terwijl gepensioneerden, werkenden, schoolverlaters, consumenten en uitkeringstrekkers nog hun wonden van de crisis likken, kunnen de aandeelhouders zich rijk rekenen.

Niet alleen staan de beursindices op vele markten weer op recordniveau, ook hebben beleggers in 2013 voor het eerst in de geschiedenis meer dan 1 biljoen dollar (dat is duizend miljard dollar) aan dividend uitgekeerd gekregen.

Trek de champagne maar open!

Open artikel

Reacties (4)

#1 gronk

Maar d’r is echt geen geld voor loonsverhogingen, want ja, dat kost geld! De nullijn moet koste wat kost gehandhaafd blijven!

#3 Derpjan

@1

De beurs is heel wat anders dan de echte wereld. 1000 miljard is 1/70e van de wereldeconomie en daar gaat al een deel van naar pensioenfondsen en belastingen.

Aan absolute cijfers hebben we niets. De relatieve cijfers laten zien dat de ongelijkheid binnen landen toeneemt (en tussen landen afneemt), maar niet spectaculair sneller dan voor de crisis en niet zo snel dat een land in crisis wel even alle economische problemen kan oplossen met het geld van aandeelhouders (het BNP omvat ook dividend uitkeringen, dus als het BNP krimpt…).

#4 AndreSomers

Dat lasten verlegd worden van bedrijven naar werkenden is natuurlijk al langer bekend.
http://www.ftm.nl/column/klassenstrijd-via-de-fiscus/ bijvoorbeeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*