Machtsverdeling in het Europees parlement

De commissies in het Europese parlement benoemden hun voorzitters en vice-voorzitters.

In het lijstje van invloedrijke parlementariërs vinden we geen leden van de ID-fractie (Identiteit en Democratie, met leden van de partijen van Le Pen en Salvini).

Op het lijstje (dat nog niet helemaal compleet is) tot nu toe vier Nederlandse parlementsleden: Derk Jan EPPINK (FvD, derde vicevoorzitter Cie voor Economische en Monetaire Zaken), Bas EICKHOUT (GL eerste vicevoorzitter Cie Milieu, openbare gezondheid en voedselveiligheid), Anja HAZEKAMP (Partij van de Dieren, vierde vicevoorzitter zelfde Cie), Peter van DALEN (CU, eerste vicevoorzitter Cie Visserij).

De Commissie voor burgerlijke vrijheden LIBE wordt voorgezeten door de Spaanse socialist Lopez Aguilar die er tegen is dat het Catalaanse onafhankelijkheidsstreven een EU-onderwerp wordt.

 

Open waanlink

  1. 4

    @2.

    Helemaal niet bizar. Ieder land en elke partij wil meedoen. Met tig landen. En er zullen genoeg vergaderingen zijn dat dat uitkan.

  2. 5

    @2: Vergelijk het met de 2e Kamer. Daar heb je ook vier vicevoorzitters. En bedenk daarbij dat de EP-leden redelijk vaak niet in Brussel zijn (want ze moeten geregeld ook in eigen land aantreden) en er dus best wel wat reserves moeten zijn om voor te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren