Leefbaren versus Obama

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Leefbaren versus Obama

Eerst Aboutaleb, nu dit!

0

Reacties (13)

#1 Petra

Ze zijn vast jaloers dat er op 4 november meer te vieren valt bij de linksmensen in de schouwburg dan op hun eigen borrel.

#2 Red Alert

Obama is voor de doodstraf, tegen het homohuwelijk en wil Osama bin Laden vermoorden.

Hoe wil de linkse hypocrisie dit uitleggen?

Weer een voorbeeld hoe linkse leeghoofden achter de eerste de beste demagoog aanlopen.

Das haber wir vorher gesehen.

#3 Joost

@2: Als je kan kiezen tussen rechts en rechtser, voor wie zal je als links iemand dan kiezen?

Daarnaast zijn de standpunten van Obama gewoon mainstream in de VS. Als je als presidentskandidaat een kans wil maken MOET je wel behoudend zijn ten opzichte van de daar genoemde issues.

#4 Teun

@2 Goh: heb je ook de Pers opengeslagen vanochtend. Lees je niet gratis TelegraafSpits? Deze ‘links-mensch’ wist het al – muv het homohuwlijk. Iets wat niet in dat artikel voorkomt is dat Obama ook voor pre-emptive strikes in de zgn stammengebieden in Pakistan is.

Verder eens met het tweede deel van #3: sommige zaken zijn nu eenmaal gemeengoed in de VS – dat moet je niet willen veranderen als buitenstaander.

Toen de voorverkiezingen voorbij waren, dacht ik dat het weinig uit zou maken wie er in het Witte Huis zou komen omdat ze allebei geen diep religieuze neo-cons leken te zijn, maar McCain heeft sindsdien een bijna 180gr. draai gemaakt met bv de benoeming van Palin als kandidaat-VP en het aannemen van ‘Rovian tactics’.

Als Europeaan gaat het me ook niet om die ‘binnenlandse aangelegenheden’ in de VS, maar de uitstraling die de Amerikaanse regering heeft op de rest van de wereld. Bush zijn ‘executive power’ (‘Ik hoef geen verantwoording af te leggen, dus f##k you en alle anderen die niet ‘with us’ zijn’) heeft wel zijn uitwerking gehad op de rest van de wereld – en niet alleen op andere regeringsleiders. Obama lijkt daar iig verandering in te brengen. McCain is toch meer my-way-or-the-high-way en Mr. Temper-temper. En daarbij heeft hij toch weer de diep-religiezen en neo-conservatieven om zich heen verzameld – ondanks dat de afwezigheid daarvan hem de Republikeinse nominatie heeft opgeleverd.

Dat is de reden dat ik hem meer zie zitten, niet omdat hij zgn. ‘linkser’ is.

#5 pedro

@2: Dus McCain is tegen de doodstraf, voor het homohuweljk en wil Osama bin Laden laten leven? Ik zal het eens nakijken. Als je gelijk hebt, verandert mijn voorkeur misschien nog wel.

#6 Arnoud

Obama is een verademing vergeleken met McCain en relatief links.

#7 Petra

Over hypocrisie gesproken, in Elseviers Kieskompas wordt Obama toch behoorlijk links genoemd.

#8 Koos

Eerlijk gezegd ben ik ook geen voorstander van dit soort politieke manifestaties in de schouwburg.

Wanneer je graag feest wil vieren bij de overwinning van Obama (begrijpelijk), dan kan je ook een restaurant afhuren.

Komt nog bij dat de schouwburg een behoorlijk elitaire uitstraling heeft . Een leuke plek voor borrelen en netwerken.

En dat Leefbaar Rotterdam in deze schouwburg een feest heeft gehouden is meer toepasselijker dan dit feest, omdat LR voor een daadwerkelijke omwenteling heeft gezorgd in Rotterdam.

#9 Ultrabas

Cranky old men, die Leefbaren. Echt Rotterdams, dat wel.

#10 pedro

@Koos: iedereen, die de gevraagde huurprijs betaalt, heeft toch evenveel recht om een feestje in de Schouwburg te vieren, of zie ik dat nou verkeerd?

En LR zal in Rotterdam vast wel voor een omwenteling gezorgd hebben, maar dat is toch pas gebeurd, nadat ze hun feestje hebben gehouden? Dat maakt het toen gehouden feest dan toch ook niet toepasselijker?

#11 Koos

Pedro, wie heeft de gevraagde huurprijs betaald?

Leefbaar Rotterdam heeft door haar klinkende overwinning toendertijd al een overwinning geboekt. En staat bij het schrijfsel ook uit de boeken gedaan wat ze met kunst en cultuur van plan waren (schouwburg).

De presidentsverkiezingen waar geen directe belangen van Rotterdam, laat staan cultureel, mee gediend zijn, is niets anders een politieke happening. Dat hoeft van mij dus niet in een schouwburg.

#12 Robert

Waarom al feest gaan vieren? Net zo als na de verkiezingen in Nederland toen bleek dat iedereen in juichstemming was. Laten we maar gaan afwachten wat de komende jaren ons brengen.
En als dat beter is dan wat we op het moment verwachten, dan is er een reden tot een feestje. Dat van van Jole is preventieve nietszeggende feestvierderij.

#13 pedro

@Koos: ik wist niet, dat Rotterdam de Schouwburg gratis beschikbaar stelt voor feestjes? Ik zal er bij mijn volgend feestje ook eens aan denken.

En weet je zeker, dat LR de Schouwburg pas na de verkiezingsoverwinning heeft gereserveerd? En was dat geen politieke happening dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*