Leefbaar Rotterdam ronselde volmachten

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Leefbaar Rotterdam ronselde volmachten

De slang die zijn eigen staart opeet

0

Reacties (17)

#1 Christian

Het OM gaat het onderzoeken. Er staat een maand celstraf op…

#2 Rob

Oepsie

#3 Christian

PvdA Rotterdam had ook een volmachtcoördinator, maar de PvdA blijft wel netjes binnen de lijntjes. Je mag zo’n dienst als partij namelijk wel passief aanbieden, maar er niet actief mee werven.

#4 Obscura

Ik zou zeggen: LR is uitgeluld.

#5 Kropotkin

Het wordt steeds mooier. LR volmachten,
PvdA taxi’s … Ik zou zeggen: nieuwe verkiezingen.

#6 Arnoud

De PvdA opereert al jaren zo, blijkbaar binnen de wet. Leefbaar Rotterdam probeerde iets te uitbundig mee te doen…

#7 Robert

PvdA
Intussen blijkt dat de PvdA in Rotterdam precies hetzelfde heeft gedaan. Zo staat op de 2006-website van de partij te lezen: ‘U bent slecht ter been en heeft geen vervoer naar het stembureau. Bel 010-4122306 vraag naar de vervoerscoördinator. Wij regelen dan uw vervoer. U kan zelf niet gaan stemmen en wilt iemand voor u op de PvdA laten stemmen. Bel 010-4122306 vraag naar de volmachtcoördinator. Wij regelen dat u iemand een volmacht kan verstrekken.’

De Kiesraad, die het ‘valsspelen’ van Leefbaar Rotterdam woensdag bekendmaakte, was woensdagavond niet bereikbaar voor commentaar

#8 Rob

@7 Dat is niet precies hetzelfde. Ik laat het aan jouzelf om dat uit te zoeken :)

#9 Christian

@7 @8 Dat staat uitgelegd onder @3

@5 LR had ook een vervoerservice.

#10 Cerridwen

Ik vind het wel mooi dat al dat stemmingmaken rond het verkiezingsproces (fraude! derde wereldpraktijken!) nu als een boomerang terugkomt bij LR. Er wordt wat aangerommeld, maar het is allemaal erg in de marge. Bovendien doen alle partijen het, dus is het de vraag in hoeverre de uitkomst substantieel anders zou zijn.

Niets ondemocratischer overigens dan een herstemming, de uitkomst kan totaal anders zijn. Ook kunnen mensen die elders gestemd hebben dan opnieuw in hun eigen stembureau stemen.Mensen die niet zijn gaan stemmen kunnen toch stemmen, anderen blijven thuis.

#11 pedro

Als er iets ondermijnend is voor het vertrouwen in de politiek, dan zijn het politici, die enorme stampei maken over fouten, die ze bij hun tegenstanders ontwaren, maar die later boter op hun hoofd blijken te hebben, omdat ze precies dezelfde fouten maken.

Wat LR heeft gedaan, vind ik ook niet heel erg, trouwens. Ik ga er van uit, dat Buijt idd te goeder trouw heeft gehandeld. Maar grappig blijft het dan nog wel: een partij die anderen verwijt zich niet aan de regels te houden, blijkt de regels niet te kennen.

@7: ik zei je toch al lang, dat dit soort praktijken in het verleden altijd al zijn gebeurd en dat dat helemaal niets nieuws is. Als je verder terug gaat dan 2006 zul je het ook tegen komen, en niet alleen bij de PvdA, maar bij alle partijen. Dit bewijst alleen maar eens te meer, dat dit soort zaken helemaal niet strijdig zijn met de geest der wet. Het is slechts (gedeeltelijk) strijdig met de letter der wet.

#12 Bismarck

Typisch dat iedereen bij fraude door Leefbaar Rotterdam toch weer de mond vol heeft van de PvdA, terwijl bijvoorbeeld de VVD ook een volmacht-telefoonlijn heeft.

Los daarvan ben je echt heel zielig als je het verschil niet ziet tussen een telefoonnummer voor mensen die bij volmacht willen laten stemmen en een partij-instructie aan de kandidatenlijst om vrienden en familie langs te gaan en daar volmachten af proberen te troggelen.

#13 pedro

GS heeft de volmachtenlijn van de PvdA en GL al gevonden. Kan één van onze eigen GS bezoekers hen niet op het bestaan van de VVD lijn wijzen?

[sarcasme]Je zou bijna denken dat GS bevooroordeeld is…[/sarcasme]

#14 Martijn

Altijd zeuren over teveel regeltjes, maar als puntje bij paaltje komt blijkt Nederland vol te zitten met autistische regelneukers die alles tot achter de komma volgens de vijfde subparagraaf van het regelement uitgevoerd willen zien.

#15 pedro

Kan burgemeester Aboutaleb eens even berekenen hoe veel deze door LR gevraagde hertelling, die geen enkele wezenlijke verandering in de uitslag van de verkiezingen aan zal brengen, ons als belastingbetaler kost?

[/cynisme]

#16 Bismarck

@15: mwoa, 500 ambtenaren die er een dag aan kwijt zijn. Dat gaat toch maar om een paar duizend manuren. Bovendien is het belangrijk om de ambtenaren op te zadelen met extra telwerkzaamheden, want dat houdt ze fijn tussen de mensen uit.

#17 pedro

@16: plus de raadsvergaderingen het papier, het overleg en straks misschien ook nog de rechtszaken, om niet te spreken van de demonstraties om de overwinning op te eisen, als het via een hertelling en de rechter niet lukt. We kennen het voorbeeld van de Oekraïne inmiddels en gaan gestaag die kant op.

Verder was mijn vraag eigenlijk niet serieus.

Trouwens hoe verhoudt zich de hertelling tot de afgeslankte overheid, waar LR op je link voor pleit? (nee svp geen antwoord, het was wederom meer een beetje cynische retorische vraag)…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*