1. 1

  Ondanks dat we het allemaal wel gehoord hebben is de laatste alinea van de brief van Ladar erg overtuigend.

  Waar zijn de Europeanen met hun diensten? Iemand een overzicht?

 2. 2

  Levison zegt : “I feel you deserve to know what’s going on–the first amendment is supposed to guarantee me the freedom to speak out in situations like this.”

  First Amendment: Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances.

  Het is opmerkelijk dat de verkrachting van het eerste amendment de laatste jaren steeds sterker dreigt te worden. Merk tevens op dat het tweede amendment (the right to bear arms) steeds fanatieker verdedigd wordt op onjuiste gronden nl van alles wat niet te maken heeft met de verdediging van een vrije staat.

  De VS glijdt weg van de bron van haar grondwet.

 3. 3

  Ik geloof dat het, na die vage ambassadeshit in het midden oosten en Pakistan en nu de provider van Snowden die opstapt, de bedoeling is dat we nu bang moeten zijn van de VS.

 4. 5

  @3: De “bedoeling” is dat iedereen zich realiseert dat het voor ieders bestwil is dat er wordt afgeluisterd. Want kijk, terroristen! Aanslag voorkomen! Zie je wel!

 5. 9

  @0: “Waarom precies mag hij niet zeggen.”

  Hoeft ook niet, de conclusie is duidelijk en er is alle reden om zijn advies serieus te nemen:

  ” I would -strongly- recommend against anyone trusting their private data to a company with physical ties to the United States.

  “Later on Thursday, another secure email provider called Silent Circle also announced it was shutting down”
  http://www.democracynow.org/2013/8/9/headlines#891

 6. 10

  IRS Agents Instructed To Cover Up DEA Tips Based on Secret Wiretaps

  New information has come to light about a secretive unit inside the U.S. Drug Enforcement Administration called the Special Operations Division. Earlier this week, Reuters revealed the unit funnels information from overseas NSA intercepts, domestic wiretaps and informants to help DEA agents launch criminal investigations of Americans. DEA agents are then instructed to recreate the investigative trail in order to conceal the origins of the evidence. Reuters is now reporting the DEA has also provided classified intelligence obtained by the NSA and other sources to the Internal Revenue Service to help in their investigations of Americans. Like at the DEA, IRS agents are then instructed to cover up how they obtained the tips.
  http://www.democracynow.org/2013/8/9/headlines#891

 7. 11

  @8:

  De interessantste gevolgtrekking lijkt mij dat de NSA kennelijk niet in staat is om zo’n beveiligde account te kraken en dus juridische middelen tegen de provider moet inzetten om Snowdens mail in te zien.

  Dat is nogal een open deur en dus eigenlijk niet zo’n heel interessante gevolgtrekking.

  We weten allang dat competent toegepaste versleuteling een probleem is voor inlichtingendiensten. Natuurlijk kan dergelijke encryptie niet even gekraakt worden, om dat te voorkomen is het immers ontworpen.

  Wat wel interessant is om te zien is hoever de Amerikaanse overheid nu durft te gaan in het afdwingen van gegevens, inclusief geheime gerechtelijke bevelen e.d., en hoe regeringen van vazalstaten (zoals wij) daarover zwijgen.

 8. 12

  @11: “Wat wel interessant is om te zien is hoever de Amerikaanse overheid nu durft te gaan in het afdwingen van gegevens, inclusief geheime gerechtelijke bevelen e.d., en hoe regeringen van vazalstaten (zoals wij) daarover zwijgen.”

  Dat is nogal een open deur en dus eigenlijk niet zo’n heel interessante gevolgtrekking.

  Het interessantste is om te zien hoe iedereen op zijn manier uit dit soort dingen zijn lering trekt.

  (daarom zeur ik maar een beetje door, gewoon om de zaak onder de aandacht te houden.)

 9. 13

  @12: Ik hoor een echo ;-)

  Toch denk ik dat het relatief nieuw is wat er nu gebeurt. De remmen lijken los. De Amerikaanse diensten gaan daarbij tekeer alsof het ze helemaal niet meer uitmaakt dat hun stiekeme dwingelandij aan het licht komt. Grote bedrijven spannen zaken aan om onder de opgelegde zwijgplicht uit te komen. Het rommelt.

 10. 14

  Hoe nieuw is nieuw? Vanaf 2006?

  De advocate die hier (tegen het einde) geinterviewd wordt is nog een beetje aan de naieve kant: You better belief it!
  http://www.youtube.com/watch?v=VHXxKrNJWmI

  Nou ja, het begon natuurlijk al in 2002 met het “Total Information Awareness Programm”, waar PRISM het uiteindelijk resultaat van is. Let op het (officiele!) logo.

  http://www.youtube.com/watch?v=5scjoI4UJoE
  http://tv.msnbc.com/2013/07/02/before-prism-there-was-total-information-awareness/

  Toch beter opletten Olav.

 11. 17

  @14: Ik ga niet op allerlei vage Youtube-links klikken. Dat duurt me te lang en daar heb ik geen geduld voor. Dat geheime diensten de boel aftappen is natuurlijk ook al heel lang bekend, dat is inderdaad niet nieuw. Ik volg die discussie al bijna twee decennia. Relatief nieuw is wel de situatie dat de Amerikaanse overheid zich moet verdedigen tegen opnbaarmakingen door klokkenluiders en de paniekerige manier waarop ze dat nu doet. En dat grote marktpartijen er ook genoeg van lijken te hebben. De geest is uit de fles.

  Initiatieven als deze zijn ook interessant:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/13524/Het-PRISM-schandaal/article/detail/3489898/2013/08/09/Duitse-bedrijven-gaan-e-mails-versleutelen-na-NSA-schandaal.dhtml

  Misschien dat het er dan toch eindelijk van komt dat mensen encryptie serieus gaan nemen.

 12. 20

  Gelijk heb je, de berichtgeving in de Volkskrant is natuurlijk veel betrouwbaarder en -vooral- diepgravender dan mijn “obscure linkjes”.

  Ik neem encryptie natuurlijk serieus, alleen denk ik dat ik door het toe te passen -als een van de weinigen!- onnodig de aandacht op mezelf vestig, terwijl de inhoud van mijn correspondentie encryptie absoluut niet rechtvaardigt. Voor ondermeer bedrijven kan dat natuurlijk helemaal anders liggen.

  Helemaal anders ligt het met het initiatief van die 3 Duitse providers, die gewoon al hun klanten die veiligheid aanbieden: eindelijk nemen ze hun verantwoordelijkheid serieus en het is te hopen dat ze snel navolging zullen vinden.

  Voor iemand die zich bezighoudt met illegale activiteiten (terrorisme, drugshandel) geldt een hele andere werkelijkheid; met geheel andere gedragspatronen, wil zo iemand aan de aandacht ontsnappen. Als de NSA op deze manier mensen “vangt” dan vissen ze alleen de idioten uit de markt.

 13. 21

  “Voor iemand die zich bezighoudt met illegale activiteiten (terrorisme, drugshandel) geldt een hele andere werkelijkheid; met geheel andere gedragspatronen”
  Die maken echt geen gebruik meer van internet of telefoon om hun contacten te onderhouden,al jaren niet meer.Behoudens idioten en amateurs,idd.(of om de NSA ten dienste te zijn als ze weer eens wat afleiding nodig hebben)

 14. 22

  @21: Yep, iemand die zijn huiswerk een beetje gedaan heeft weet al sinds de Baader-Meinhof groep wat het begrip “Rasterfahndung” inhoudt en waar je dus rekening mee moet houden als je serieus te werk wilt gaan.
  http://de.wikipedia.org/wiki/Rasterfahndung

  De gewone brave burger kan het gewoon niet bevatten dat hij zelf het doelwit is en loopt met open ogen in de DDR-val.

  En het rare is, dat je het mensen op de een of andere manier niet kunt overbrengen met woorden. Ze luisteren, doen of ze het begrijpen, maar ze kunnen het op de een of andere manier niet visiualiseren en met zichzelf in verbinding brengen.

  Vandaar dat ik deze demonstratie zo mooi vind
  en als je dan nog niet wakker wordt…..
  http://www.zeit.de/datenschutz/malte-spitz-data-retention/

  Ik ben benieuwd wanneer het woord “Berufsverbot” weer in de mode komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren