1. 3

  @1 Hoewel Afrika natuurlijk kampt met een bevolkingsexplosie moeten we nu niet net doen alsof urbanisatie een fata morgana is.

  In China heeft men netjes gemiddeld 1,5 kind per gezin, en daar zien we evengoed urban sprawl van enorme proporties ondanks het feit dat interne migratie wordt bemoeilijkt.

 2. 4

  @3: Desondanks toch aardig om deze woorden juist van Louis een keer te horen. Migratie is geen probleem, ik had het van hem niet verwacht.

 3. 5

  @1 Wel goed gelezen / gekeken? Ca 2000 migranten komen er per dag aan in Lagos. Het is inderdaad overbevolking dat het probleem is, deze overbevolking is echter wel het gevolg van (o.a.) migratie.

 4. 6

  @4: Nu je het zo stelt: Ik geef toe dat ik enigszins bezoedeld was.
  Desalniettemin: Moeten wij opdraaien voor het onverantwoordelijk voortplantingsgedrag in de derde wereldlanden?

 5. 8

  Off-topic: Dit soort hippige internet interactie documentaires vind ik knap irritant. Telkens weer zoeken naar knopjes, of je moet scrollen, oh nee… nu weer op een kruisje drukken, en hoe kom ik weer terug ? Kennelijk om je de illusie van keuze te geven of iets dergelijks maar het leidt alleen maar af. Doe dan gewoon een mini-docu van 10 minuten, daar had ik graag naar gekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren