Klokkenluider dubieuze FBI-praktijken hangt gevangenisstraf boven het hoofd

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Vergeet Comey en McCabe. Steun klokkenluider Terry Albury, schrijft Trevor Timm in Columbia Journalisme Review.

Terry Albury is een voormalige FBI-agent die een vertrouwelijk handboek van de FBI naar buiten heeft gebracht dat door The Intercept is gepubliceerd. Het handboek laat zien hoe de agenten zonder tussenkomst van een rechter op basis van geheime National Security Letters media en journalisten kunnen bespioneren.

Timm vindt het nogal schrijnend dat nu alle aandacht in de media uitgaat naar de voormalige FBI-baas James Comey, die flink verdient aan zijn boek over Trump, terwijl Albury straks als onbekende de bak in gaat voor zijn onthullingen over  ernstige bedreigingen van de vrije pers.

0

Reacties (10)

#1 gbh

Natuurlijk hartstikke fout journalisten afluisteren zonder tussenkomst van de rechter, alleen ernstige bedreigingen? Daaronder versta ik journalisten die van 5 hoog naar beneden vallen alleen dan blijft het in bepaalde kringen stil.

#2 L. Brusselman

Het zijn de Russen
Het zijn de Russen
Het zijn de Russen

#3 L. Brusselman

Edward Snowden geeft ons inzicht in die o zo democratische en vrije US of A.
https://www.youtube.com/watch?v=ZKh6hnoAYgo

#4 Lethe

Ja. ja en ook nee.
Verdomme hou eens op met dat “wij/zij” profileren.
Partij trekken, dat past mooi in het gewenste boekje. Zolang “het publiek” daar lekker over het aan het bekvechten is kan men gewoon zijn gang zijn.
Dit is direct gericht aan @above.

Het begint er behoorlijk op te lijken dat verschillende personen (dus ook journalisten) uit verschillende landen/Naties, aandacht en steun nodig hebben. Het is niet zwart/wit zelf niet eens grijs.

Nogmaals, een kamp trekken, is precies doen waar de diverse stromingen en media en internets heen willen. Dom om daar in mee te gaan.

#5 Jos van Dijk

@1: Ik weet niet welke kringen je bedoelt, maar organisaties als Reporters sans Frontières maken geen onderscheid tussen landen als het om aantasting van de persvrijheid gaat. En wat in Rusland (en vele andere landen) gebeurt is natuurlijk ook veel erger dan waar dit artikel over gaat.
Maar je mist twee dingen. Ten eerste gaat het hier over een land dat zich meer dan welk land dan ook heeft geprofileerd als beschermer van alle burgerlijke vrijheden, de persvrijheid voorop. En ten tweede verwijst de link naar een artikel dat kritisch is op de Amerikaanse media zelf, die via Comey meer naar Trump kijken dan dat ze de ondermijning van hun eigen werk door de FBI aan te kaarten.

#6 Arduenn

Doet er natuurlijk niet aan af dat Donald J. Trump een gorerotschoft is en dat de wereld de FBI nu even hard nodig heeft om haar van hem te ontdoen. Wat mij betreft mag dat echter wel zonder die warrantless afluisterpraktijken.

[img]https://i.imgur.com/RlFRlmR.jpg[/img]

“Wat vind je van Trump?”

“Hij kan goed muren bouwen, meneer.”

*pets*

“Trump is een gore rotschoft, meneer.”

#7 Bismarck

@1: Je hebt ook nog Nicaragua, waar afgelopen nacht twee journalisten en plein publique en voor rollende camera’s op straat zijn neergeschoten.

#8 Co Stuifbergen

@1: De overheid hoeft journalisten niet van gebouwen te gooien om te zorgen dat ze stoppen met hun werk.

Dat de journalist nog leeft, betekent niet de persvrijheid ongeschonden is.

https://sargasso.nl/op-de-radar-van-de-overheid/

#9 Co Stuifbergen

@6: Het parlementaire systeem in de VS functioneert erg slecht, maar het lijkt mij erger om de FBI te laten bepalen wie president wordt.

#10 tigger

@9:
maar het lijkt mij erger om de FBI te laten bepalen wie president wordt.
Als 1 bepaalde partij bezig is met het schenden van wetten, hoe kun je daar aan ontkomen dan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*