Kamala Harris running mate van Biden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Met de Californische senator Kamala Harris (55) wil Joe Biden het Witte Huis heroveren.

‘Als Biden de verkiezingen wint, is hij 78 jaar oud bij de inauguratie. De kans dat hij zich in 2024 opnieuw kandidaat stelt, wordt klein geacht (…). Dat betekent dat Kamala Harris als vicepresident van president Biden vier jaar lang op een plaats in de schijnwerpers kan voorsorteren voor de campagne van 2024’,  schrijft NRC correspondent Bas Blokker.

0

Reacties (14)

#1 Hans Verbeek

Hahahahaha.
Het had ook Condoleeza Rice kunnen zijn.

#2 gbh

@1: Als jij het verschil niet weet tussen de Republikeinse Partij en Democratische Partij.

#3 Hieronymus

@1: Bedoel je Susan Rice …

#4 Krekel

Volgens mij bedoelt Hans: Kamala Harris is zo rechts, het had net zo goed een (gematigde) Republikein kunnen zijn.

#5 Bismarck

@4: Maar op het immer fair & balanced Foxnews claimt de uiterst integere Hannity toch dat Biden in zee is gegaan met de ‘favorite of the radical far-left‘.

#6 Krekel

@5: Ik snap ook niet wat links bezielt. Het is mij, Fox News-kijker (86) immers zonneklaar dat zij een anarcho-marxistische Black Panther is die Jezus wil doden en van de VS een radicaal atheïstische islamstaat wil maken waarin de blanke man de transgender slaaf is van zwarte feministen. Niet eens in Amerika geboren waarschijnlijk! De droomkandidaat van links dus.

Maar even gekheid op, laten we zeggen, een stokje. Dit is wat de Democratische strategie nu is: symbolen om links te appeasen, substantie om rechts te appeasen.

Als ze dat voortaan zouden omdraaien zouden ze volgens mij veel verder komen.

#7 Bolke

Zou kamala Harris ook gekozen zijn als ze een blanke man was geweest ipv een zwarte vrouw?
Nee, dan is het niks anders dan een excuus Truus.

#8 gbh

Toch weer frappant de gezamenlijke aanval van extreem links en rechts op zwart en vrouw.

#hoefijzer

Gelukkig kan het ook anders:

Congratulations to @KamalaHarris, who will make history as our next Vice President. She understands what it takes to stand up for working people, fight for health care for all, and take down the most corrupt administration in history. Let’s get to work and win.

https://twitter.com/BernieSanders/status/1293290750982139905

#9 Hans Custers

@7

Dan was Biden de excuustruus van Obama. Want met een zwarte presidentskandidaat moest de running mate natuurlijk wel “gewoon” een wat oudere witte man zijn. Maar daar hoor je nooit iets over van alt-rechts.

Als je het mij vraagt was Kamala Harris trouwens veruit de sterkste debater tijdens de debatten tussen Democratische presidentskandidaten. Je zou net zou goed kunnen beweren dat ze veel langer in de race zou zijn gebleven (of misschien wel presidentskandidaat was geworden) als ze een witte man was geweest. Dat is net zo onzinnig als de suggestie dat ze alleen maar gekozen zou zijn omdat ze zwart is en vrouw.

#10 Le Redoutable

@4 De gemiddelde Amerikaan is nu eenmaal rechts. De Democraten worden daar links genoemd maar zouden hier gewoon onder de rechtse partijen als het CDU vallen. Als je kijkt wat b.v. Obama heeft gedaan versus Merkel zat hij eerder aan de rechter dan aan de linker kant daarvan. Er zijn wel een paar linkse kiezers, maar alhoewel die vrij luidruchtig zijn zijn die in zetel aantallen te verwaarlozen, niet voor niets heeft Sanders verloren.

Kamala Harris is rechts genoeg om kiezers van de Republikeinen te trekken. Het is niet voor niets dat Trump en Fox zo balen:

https://edition.cnn.com/2020/08/12/politics/republican-attacks-kamala-analysis/index.html

De running mate is een vrouw met een kleurtje dat is voor de gemiddelde Amerikaan al heel progressief, gekker moet je het niet maken als je daar nog serieus de verkiezing wil winnen. Waarom denk je dan Biden zelf de running mate van Obama was?

#11 Frank789

Even complotdenken.
De democratische partij wilde van aanvang aan dat Kamala Harris presidentskandidaat zou zijn, maar ze wisten dat de blanke mannelijke kiezer nog niet zover is. Dus moest Biden de kar trekken om Harris mee te laten doen. Biden is dus de excuustruus voor Harris.

De republikeinen hebben dat spelletje door en vallen Harris dan ook ongemeen hard en leugenachtig van alle kanten aan, vooral op de persoon, want politiek is zij vaak flink rechts.
Zij speculeren er nu al op dat Biden vlak voor de verkiezingen zich terugtrekt en Harris voor laat gaan. Paniek bij de republikeinen.

Pfff.

#12 Hans Verbeek

@4: spijker, kop. Er is nauwelijks verschil tussen Republikein en Democraat

#13 gbh

@12 Je reddingsboei?

Een behoorlijk verknipte geest als je niet in staat bent het verschil te zien tussen het GOP wat een fastoïde, racistische, corrupte, alles voor de rijken partij is die miljoenen mensen op straat zet, uit de gezondheidszorg gooit, etc. en de democraten.

#14 kneistonie

@gbh

Niemand heeft een echt overzicht van de feiten in dat land. Dank aan msm. Daar en hier ook.

“Biden Lover I” spelen ( je bent trouwens de eerste!!!) en GOP en Trump verketteren maakt ons overigens niets wijzer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*