1. 3

  Ik vermoed dat in plaats van religieuze omroepen de 2.42 omroepen worden bedoeld. De KRO, VPRO, EO en NCRV zijn immers ook “religieuze omroepen” (en één 2.42 omroep juist niet).

 2. 7

  @5: Naja, het stimuleert natuurlijk wel de oprichting van een (leden)omroep voor moslims (of erger: Saudisch geld), dus in die zin kan de maatregel wel eens onbedoelde effecten hebben. Verder worden natuurlijk alle niet-gristelijke geloven (ook de Joden, Boeddhisten en Hindoes kunnen waarschijnlijk zonder subsidie gaan opdoeken) even hard gepakt.

 3. 8

  Op http://www.nu.nl

  “Verder wordt het budget van de religieuze omroepen, zoals de RKK en de BOS, op nul gezet. Over het behoud van de zendmachtiging wordt de komende maanden nog overleg gevoerd. In het voorjaar moet daar meer duidelijkheid over komen.”

 4. 10

  Na er nog een nachtje over geslapen te hebben besef ik ineens pas wat een gevolgen dit eigenlijk heeft. Hoe het haast per definitie kritische minderheidsstemmen buitensluit (je weet wel, precies dat waarom we een publieke omroep eigenlijk belangrijk vinden.) Geen hollanddoc, geen uitzending over de gevolgen van Monsanto op de Indiase boeren.

  Het is tijd voor meer actie en verzet, en een tegenvoorstel, dat rigoreus ingrijpt op de invloed van de politiek op tv. Het is verdorie een van de belangrijke zaken van een democratie om min of meer onafhankelijk podia te hebben. Dat hoeft NIET voor 17 miljoen mensen toegankelijk te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren