Japanse journalist bezoekt evacuatiezone rond Fukushima

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (6)

#1 qwerty

Spectaculaire apocalyptische beelden.
Onwerkelijk. Vooral die loslopende verdwaasde beesten.
Vervreemdend effect.

#2 Frank

Dit is een belangrijke en zeer vervreemdende film.
Je ziet inderdaad de verdwaasde dieren, en de schade van de tsunami zelf (die enorm hoge zeemuur, gewoon helemaal overspoeld). Hoeveel mensen zullen daar nog liggen? Naast het directe tsunami leed zie je nog veel meer leed van wat eens levendige gemeenschappen waren. Mensen zullen in flinke delen wel lang niet meer terug kunnen vanwege de radioactieve vervuiling. Naar hun eigen omgeving, eigen vertrouwde huis. En dan nog de economische schade. Een dergelijk groot gebied dat niets meer opbrengt voor jaren? decennia? En dat door inadequaat ontworpen en gecontroleerde kerninstallaties. Er valt heel erg veel in deze film te zien. Gaat hem zien.

#3 larie

Dank poster…Terzijde, als ik dit zie bedenk ik me tegeloijkertijd dat het een juiste beslissing was die papierwinkel door mijn brievenbus te beperken.

#4 larie

Ik doelde op. kranten/tv dingen vol geklad met Dr. Clavan’s die vanuit hun burostoel gewichtige meningen uiten.

Een film zoals dit zegt mij genoeg.

(C.bevoegdheid btw)

#5 El Ui

Het ziet er ook niet naar uit dat deze zone over een paar maanden wordt vrijgegeven, je kijkt door dit filmpje in een parallelle toekomst zonder de gangbare bedrijvigheid. Deze beelden zijn goed voor inspiratie voor nog vele nieuwe manga’s. Kan niet wachten.

#6 Henrik

ik zag Alexander Kaidanovski met een moer gooien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*