IQ en geloof gaan slecht samen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

IQ en geloof gaan slecht samen

Mongooltjes zijn ongekend religieus.

0

Reacties (12)

#1 knut

roept toch wel een aantal vragen op. 100 is bij mijn weten het gemiddelde IQ. Dus als ie zegt dat de VS 98 heeft is dat beneden gemiddeld (itt zijn eigen steling). Wat overigens mijn vooroordeel tav yanks weer bevestigd.

1/3 van zijn steekproef heeft een iq kleiner dan 75. Da’s nie best. Waar haal je ze vandaan. Waarschijnlijk begreep die groep niet eens waar de vraag over ging. (wat natuurlijk weer wel weer geassocieerd wordt met religie maar da’s onder de gordel;)

Ondanks dat ik de uitkomst wel leuk vind heb ik dus zo mijn twijfels bij het wetenschappelijk karakter van dit onderzoek.

#2 Joost

Dat bedoelde ik al met mijn opmerking: “Mongooltjes zijn ongekend religieus.”.

In Nederland ben je officieel zwakbegaaft onder een IQ van 80.

#3 folltje

ohohohohoh…. relax guys, dat bestaat niet! een IQ kloopt gewoon niet. IQ is het enige ding waarmee wij(in het westen)denken de intelligentie vast te stellen. WRONG! hoe kan je verklaren dat sommige mensen afwijking hebben maar toch best zijn in iets specifieks? deze discussie wilde ik heel lang uitvoeren.
Dat je weet hoe een geometrisch figuur aan mekaar zou zitten, wat de wortel van een getal zou zijn, hoe een praktische mathematische situatie zou uitlopen… heeft het te maken alleen met het feit dat de beeldtaal en zeg maar de beeldbank van westerlingen het gewend zijn.technische zaken (ingewerkt inen door de taal) domineren hier dus kinderen die geboren zijn krijgen te dealen met die techniciteit(ik ben trouwens hierover aan het schrijven). tja dan krijg je een hoog IQ wel als je wordt gemeten op gebieden waarin jij getogen bent. is het zo magisch? maar neem een westerse, plaats hem in een omgeving waarin zijn beeldtaal niet speelt. dan is zijn IQ volgens de normen van die omgeving helemaal laag. men moet gewoon een andere basis vinden om IQ vast te stellen. met het huidige systeem negeer je zoveel processen en het belangrijkste: de psychische ongeweten kant van mensen;gebied waarin wetenschap eeuwen nog achter zou staan.
maar ja wat lul ik nou!? het westen denkt dat het de ultieme wetenschap heeft. Is dat niet fanatiek en dus relig….?.

religie is in conflict met wetenschap/wetenheid maar dat wil lang nog niet zeggen dat een religieus niet kan scoren in IQ test. er zijn wel mensen die hun religiosity aanschakkelen terwijl hun wetenschap/wetenheid slaapt; in een andere gelegenheid gebeurt dit andersom. conclusie het ligt allemaal hoe fanatiek je bent met je religie oftewel met je atheistische wetenschap/IQ geen religie dan?

#4 Packet Storm

jesses folltje..
Gramatica, spelling???
Sommige zinnen zijn niet te begrijpen.

#5 folltje

da’s waar! ik ben niet eens dutch. ik probeer me duidelijk te maken toch! ben 4 jaar hier. sorry…

#6 knut

ach folltje, alles is relatief.

en dan bedoel ik niet eens de relaitiviteitstheorie. ;)

#7 folltje

ook waar….:)

#8 Joost

@folltje: Deze discussie gaat helemaal niet over IQ-testen. Hij gaat over de correlatie IQ-geloof.

Of een IQ nu wel of niet goed is om iemands intelligentie te meten doet er hier niet toe.

#9 folltje

ik denk van wel! als dit niet het geval is dan hou ik op met discussie aangezien dat de onderzoeker geen duidelijke conclusie getrokken heeft.

#10 micha

Tja, een beetje open deurtje natuurlijk. In Sinterklaas geloven de meeste volwassen al niet meer. Een beetje down to earth persoon is dus minder snel gelovig.

P.s. Wellicht is de ziel te vinden op chromosoompje 21?

#11 folltje

uuuh? mischa?

#12 micha

Ja?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*