1. 3

  @2: Ik denk dat ze in Zuid (zeker in Griekenland) veel meer last hebben van “herstelbetalingen” (met rente).

  De enige echte oplossing voor de Grieken is dan ook dat ze stoppen met die te betalen. Iedereen hier roept toch al dat we van al die leningen geen cent meer terug zien, ik stel voor dat de Grieken die mensen gewoon gelijk geven, hebben ze ook niet voor niets lopen zeuren.

 2. 4

  De recessie is een klap die door de Grieken als gemeenschap moet worden opgevangen, maar politici, rijkeren en het tot morbide vormen opgeblazen ambtenarenapparaat doen er alles aan om het welvaartsverlies maar op anderen af te schuiven. De Gouden Dageraad blijkt gewoon de enige die in de behoefte aan groepssolidareit weet te voorzien. Jammer, maar bijvoorbeeld Syriza zou precies hetzelfde kunnen doen, en dat ze dat niet doen is hun falen.

  Ergens vrees ik zelfs dat de Venizelossen en Samarassen in Griekenland dit als een middel zien om het Noorden mee onder druk te zetten tijdens onderhandelingen over de bail-outs. Zo van “tja, jullie kunnen weigeren ons gunstigere voorwaarden aan te bieden, maar dan komen de nazi’s aan de macht en dat willen jullie toch ook niet? Ik kijk nu jullie aan, Duitsland. Weten jullie trouwens wat er allemaal in Griekenland gebeurde tussen 1940 en 1945? Etc.

 3. 5

  @2: Je bedoelt de herverdeling van welvaart van bijna idereen naar rijk via een witwasconstructie? Denk je nou echt dat de gemiddelde Griek ook maar één cent van die betalingen zal terugzien?

 4. 9

  @ weerbarst #6

  Ben je leip. En dan de drachme als een speer richting hyperinflatie zeker met fascisten onvermijdelijk aan het roer. Moet ik het verder uittekenen (1933)? Er is laatst al een incident geweest met Turkije toen 2 patrouilleschepen elkaar de pas aan het afsnijden waren…

  Dan komen de e.v.t. “opbouwmissies” wel dichter bij huis he…

 5. 10

  Wilders is stikjaloers op de Gouden Dagenraad, als de crisis ook zo in Nederland had doorgezet stond hij nu op 75+ zetels en kon hij beginnen aan zijn geheime agenda.

 6. 11

  @10: Wilders haalde anders al een hogere percentage van de stemmen dan de Gouden Dageraad tot nu toe. Maar met 50% van de smeris als stemmer bereik je blijkbaar meer. Democratie legt het af tegen geweld, vooral als het geweld afkomstig is van of getolereerd wordt door het staatsapparaat.

 7. 12

  @11
  De overheid heeft geen geweldsmonopoly in Griekenland. Dat recht ligt deels bij belangrijke families/georganiseerde misdaad. Dat weet ook iedereen daar inclusief de politie.

 8. 13

  Een (wereld)oorlog wordt niet meer gevoerd met bommen en granaten maar met een veel machtiger wapen: geld. Zo bezien is WOIII in volle gang zonder dat de meesten het beseffen. Een abstract muntjessysteem dat belangrijker wordt geacht dan levende wezens. Hoe langer je erover nadenkt, hoe absurder het wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren