1. 1

  Nee, gewoon nee.

  Sinds Paars 1 wordt er al ruim op de middenklasse ingebeukt. Ze is in de politieke opinie te dom om te poepen en waar ze vroeger paternalistisch ‘geholpen’ werd is ze nu een makkelijk slachtoffer om je structurele problemen op te dumpen.

  Valt er een bank om? Bailout
  Budget tekort? Belastingdruk verhoging
  Verdient het grootkapitaal niet genoeg? Belastingvoordeel voor de happy few en flexiblisering van de arbeider in rechten en loon.
  Wordt er een zooitje gemaakt binnen de privatisering van zorg? Graai nog maar eens uit het pensioenpotje van de middenklasse.

  Staat uw huis op instorten wegens groteske gaswinning? tja….
  Wacht u al jaren op een sociale huurwoning? tja…
  Hebben uw ouders zorg nodig? Tja.. Grof dokken en alsnog het gros zelf doen.

  En ook deze humanitaire crisis wordt gebruikt om geld te verdienen en de middenklasse met de sores te laten. Participeren terwijl je verzuipt.

 2. 2

  @1 En in plaats van de pijlen te richten op de veroorzakers van al dat ellende kiezen we de makkelike weg en vallen welwillenden en onmachtigen aan.

 3. 3

  @2: Ben ik met je eens maar bedenk je wel dat het systeem zo is ingericht dat het pad met de minste weerstand wordt gelopen. Even je staat cleansen van een neoliberaal gezwel doe je niet in een weekje.

 4. 4

  @1: wat heeft dit nou met “de middenklasse” te maken? vaag begrip in deze: de PVV stemmende middenstander in Venlo is evengoed middenklasse als de assistent universitair docent te Wageningen.

 5. 5

  @1: Leuk dat je de middenklasse als slachtoffer aanwijst, maar “flexiblisering van de arbeider in rechten en loon” en “Wacht u al jaren op een sociale huurwoning?” raken toch voornamelijk de onderkant van de samenleving, terwijl de overige dingen die je noemt daar ook gevoeld worden (zeker belastingverhoging in de vorm van btw-verhoging).

 6. 7

  @6: Tuurlijk, daarom noem je ook expliciet “de middenklasse” waarop wordt ingebeukt. Jij bent hier degene die een marxistische kijk opvoert.

 7. 8

  De nieuwe asielcentra vangen minimaal 500 mensen per centrum op i.v.m. overheadkosten. De centra worden meestal door het COA en de gemeente als onvermijdelijk gepresenteerd.
  Er is geen inspraak, kan me voorstellen dat mensen vinden dat het maar door hun strot geduwd wordt. De problemen met de vele jonge mannen waaronder waarschijnlijk ook de nodige gevluchte criminelen, komen nu al veelvuldig in de media.

 8. 9

  @8.

  En er wordt niets aan gedaan natuurlijk aan preventie, dat suggereren de berichten op de sociale media, van Aanhangers van Wilders, etc. Geen andere conclusie dan bangmakerij, werkt altijd goed.

 9. 10

  Het grootste probleem is toch bekend behalve bij domrechts. De belastingen op inkomens zijn omhoog gegaan, en op vermogen en kapitaal omlaag. Daar is in de jaren 80 een begin mee gemaakt. Want het zou leiden tot meer investeringen en daaruit voortkomend meer werkgelegenheid. Duhhhh.

 10. 12

  @1

  Ondanks dat ‘de middenklasse’ het zo slecht heeft, wil ik er toch wel bijhoren. Ik betaal liever veel belasting dan weinig. Ik ben dankbaar voor de hulp vanuit wmo en vrijwilligers, maar ik had het liever niet gehad.

  En die privatisering van de zorg valt ook wel mee. Maar liever zou ik niks te maken hebben met de zorg…..

  Gelukkig ben ik niet zo’ n jankert als al die mensen die het zo ‘slecht’ hebben. Ja, ik heb het nu over de middenklasse…

 11. 13

  @7: jij neemt hier een onderklasse aan en schrijft daar bepaalde kenmerken aan toe die ik niet met je deel, ik zie dat als een middenklasse.

 12. 15

  Steeph mag natuurlijk zijn eigen mening over vluchtelingen en schreeuwers (?) hebben maar zou hij graag voor een paar honderd vluchtelingen een weg, gemaakt van goudstaven, aanleggen in de hoop dat zij daar overheen lopen, dus niet ernaast om hen hierna een soort van levenswater aan te bieden uit het sprookje ‘Het water des levens’?
  Wie weet is Steeph zelfs zo gastvrij om deze vluchtelingen allemaal in zijn eigen huis te verwelkomen met het opschrift “Hosanna!” maar als daar een aantal rotte appels onder zitten die daar misbruik van maken en bij hem de boel afbreken en alles bevuilen dan is het mogelijk dat hij eventueel hierna een ander opschrift op zijn vernielde huis hangt met als opschrift “Kruisigen!” Liefde kan namelijk sneller in haat omslaan dan je verwacht.

 13. 16

  @0: Niet de komst van een paar honderd vluchtelingen maakt me bang, zorgt voor onveiligheidsgevoelens, maar het geschreeuw van mijn medewijkbewoners!”

  Ken uw buren. Onbekend maakt onbemind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren