Huisartsen in opstand tegen invoering EPD

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Ook de huisartsen die bij beroepsvereniging LHV zijn aangesloten, stemmen niet in met een verplichte invoering van uitwisseling van Elektronische Patiëntendossiers.

Open artikel

Reacties (1)

#1 Jules Vismale

Gelukkig dat die huisartsen eindelijk in opstand komen tegen de overbodige privatisering en de EPD! Artsen zijn er voor hun patiënten en niet voor arrogante figuren aan de top die, wat de zorg betreft, meestal van toeten noch blazen weten! Zo is allang bekend dat professor B. Smalhout (die jarenlang columns schrijft in de Telegraaf) zelf als arts aan den lijve ondervond hoe grootschalige ziekenhuizen met vreselijke managers in ware horrorinstellingen veranderden! In een megaziekenhuis lijkt niemand elkaar meer te kennen en is de sfeer er onpersoonlijk geworden voor veel patiënten.
Helaas is óók allang bekend dat niet elke dokter of arts per defenitie goed is voor patiënten of zich houdt aan de eed van Hippocrates, denk maar aan de beruchte Jansen Steur die door zijn slachtoffers als een soort kwakzalver wordt beschouwd. Zo heb ik in sommige strips zoals de Donald Duck en de Tina verhalen gelezen over bepaalde “artsen” die een schande voor hun beroep waren of zelfs regelrechte criminelen bleken! Meestal probeerden ze zogenaamd zieke meisjes tegen hun wil in te genezen, maakten hen soms opzettelijk ziek of simuleerden ziektes bij hen om er zelf beter van te worden (Sydroom van Münchhausen) of gedroegen zich als geschifte wetenschappers die hun patiënten als een soort proefkonijnen zagen en dus beter in Auschwitz konden gaan werken bij de beruchte “arts” Jozef Mengele!
Zulk soort “dokters” zouden beter in een cel thuishoren, samen met arrogante managers, om gevangenen daar te genezen van hun criminele gedrag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*