‘Homofobie in islamitische landen neemt toe’

Kan dat nog? Blijkbaar wel:

[…] veel homo-activisten uit de moslimwereld zijn bezorgd over de toekomst. De homofobie in zogenaamd progressieve moslimlanden als Egypte, Maleisië en Indonesië is alleen maar aan het toenemen.

In Egypte zijn homo’s – zo lijkt het – een dankbare zondebok om de aandacht van de interne problemen af te leiden:

Een van de grootste paradoxen is dat de wereld vreesde voor de ‘islamisering’ van Egypte onder de heerschappij van Morsi’s Moslimbroederschap waardoor Egyptische LHBT’s het veel moeilijker zouden krijgen. Maar de regering van de huidige president Al-Sisi is veel harder tegenover homo’s. In de afgelopen tien maanden hebben achttien arrestaties plaatsgevonden en werden gevangenisstraffen van drie tot twaalf jaar opgelegd voor ‘schending van openbare orde’, ‘seksuele afwijking’ en ‘losbandigheid’.

Maar Egypte is niet het enige land waar de zaken slechter worden:

Ook in moslimlanden in Zuid-Oost Azië verslechtert de situatie sinds een aantal jaar. Geboekte successen van het afgelopen decennium op het gebied van mensenrechten in Indonesië en Maleisië lijken nu teruggedraaid te worden.

En in islamitische landen van de strengere soort is het gewoon business as usual:

Vorige week vrijdag heeft de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties ingestemd met een resolutie(1) waarmee de strijd tegen homofobie wereldwijd makkelijker moet worden. […]

De vertegenwoordiger van Saudi-Arabië zei dat deze resolutie een schending van mensenrechten is, omdat het haaks staat op de cultuur en religie van sommige landen.

De oorzaak?

De groeiende homofobie in de moslimwereld is te danken aan het geïnternationaliseerde conservatisme dat door oliedollars wordt gefinancierd.

Ofwel: Saoedi-Arabië en de Golfstaten. Zeg maar dezelfde landen waar Al Qaeda en – zeker in eerste instantie – ISIS hun financiering vandaan haalden.

Gelukkig dat dit onze bondgenoten zijn!

Open waanlink

  1. 1

    De oorzaak?

    Conservatisme. In Rusland is het de afgelopen decennia ook een stuk moeilijker geworden voor homo’s, en dat heeft niks met oliedollars te maken.

  2. 2

    Ach gelukkig, ik dacht even dat er iets mis was in de Islamitische landen zelf mbt homofobie maar ik zie in de laatste alinea dat het toch mijn eigen schuld is. Het komt ik de verwarming gebruik deze winter (wij stoken met blokverwarming nog op olie).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren