1. 1

  Kleine correctie: het zijn niet alleen ‘de superrijken’ die geprofiteerd hebben van een absurde overwaardering van alles. Het zijn ook henk en ingrid die dankzij de stijging van huizenprijzen en de bijbehorende overwaarde zich flink consumptief konden uitleven.

 2. 2

  @1 Door de producten te kopen van degenen die gedwongen zijn hun arbeidskracht voor een appel en een ei aan te bieden, op straffe van hongersnood en soms de dood.

  Even mochten henk en ingid zich deel wanen van de droom van krantejongen tot miljonair,
  met geleend geld.

 3. 4

  “The new normal is a no risk machine for expropriating public wealth.”

  Schitterende blog, ik heb het gelijk bij mijn favoriten gezet.
  Voor dat soort tips lees ik nou Sargasso, bedankt Steeph.

 4. 10

  @harm: wat een beetje jammer is van dat soort blogs is dat als je ze maar vaak genoeg leest je het idee krijgt dat de revolutie Real Soon Now van start gaat. En dan lees je ’t fd of de NRC en dan zie je dat ze daar nog gewoon business as usual doen.

  Dan kun je natuurlijk je kop in het zand steken en zeggen dat ‘de oude media het nog niet hebben begrepen’. Maar het zou ook zomaar kunnen dat de actiebereidheid hier in nederland zo laag is omdat we hier eigenlijk nauwelijks iets van de financiele crisis hebben gemerkt, buiten vette koppen in de krant. In tegenstelling tot de spanjaarden, engelsen en ieren.

 5. 13

  @11 Jij hebt weinig van de crisis gemerkt, maar ik ken mensen die er heel wat van gemerkt hebben.

  En wat betreft die revolutie, ik heb de vorige ook nog meegemaakt en ik weet alles van de actiebereidheid in Nederland: die bleek achteraf ook helemaal niet plaatsgevonden te hebben.

  Ik heb hier wel eens gesuggeerd dat het misschien wel eens tijd zou kunnen zijn om eens wat dieper na te denken over de manier waarop blijvende veranderingen bewerkstelligd zouden kunnen worden en hoe die er uit zouden kunnen zien, maar toen werd mij gelijk de mond gestuurd door Steeph.

  Die wilde gewoon weten of je Griekenland nou wel of niet moest steunen en vond dat daar lange termijn visies alleen maar bij in de weg zitten. Hij wilde vooral weten hoe je de mensen/instanties/instituten die de crisis veroorzaakt hebben daarbij zoveel mogelijk pijn kunt doen.

  Nou ja, dan is de afloop vrij eenvoudig te voorspellen: dan maar de lucht in!

  Ik zit gewoon lekker onder een kokospalm op het strand te kijken hoe het schip zinkt en zing de internationale.

 6. 14

  @ Harm: nou, die verhaaltjes die jij over Steeph vertelt herken ik niet.. Ik heb het redelijk gevolgd: je was nou niet bepaald inhoudelijk maar liep te dreinen als een verwend kind.. logisch dat steeph dat afkapt

  Zeker middenklasse oudere boy bekeerd tot het marxisme? wat betaal jij je werkster in je hotelletje in dat licht? Of laat je het je vrouw doen? Door het feit dat je zo veel tijd hebt om hier te reageren lijkt het er nou niet bepaald op dat je tot de “werkende klasse” behoort..

 7. 17

  @1 ‘Kleine correctie: het zijn niet alleen ‘de superrijken’ die geprofiteerd hebben van een absurde overwaardering van alles. Het zijn ook en vooral ‘henk en ingrid’ enz.

  En inderdaad, het is de ‘kleine man’ (km) die ruimschoots (mee)gezwendeld heeft. Graag! Km. wist toch zelf ook wel dat hij zijn hypotheek e.d. nooit zou kunnen aflossen! Maar wie waagt het hem in deze sociale tijd de co-schuld van zijn roekeloos gedrag toe te schuiven?

  Het staat – alweer – in de Bijbel: trek de kleine man niet voor! Hij, die ‘kleine’ oplichter, is geen haar beter dan de grote, maar weet zich politiek bedorven effectief achter de mythe van schurkachtige super-bankiers te verschuilen.

 8. 18

  Harm,

  Ik probeer her subtiel te formuleren,

  Als je hier dan toch rond roeptoetert dat je het gemaakt hebt, doe is wat doneren,,,, jonge

  *ben eg wel woordblink, kut.

 9. 19

  Hey Mama, is it true what they say,
  that Papa never worked a day in his life?
  And Mama, bad talk going around town
  saying that Papa had three outside children and another wife.

  And that ain’t right.

  Heard some talk about Papa doing some store front preaching.
  Talkin’ about saving souls and all the time leeching.
  Dealing in debt and stealing in the name of the Lord.

  Hey Mama, I heard Papa call himself a jack of all trade.
  Tell me is that what sent Papa to an early grave?
  Folk say Papa would beg, borrow, steal to pay his bill.
  Hey Mama, folk say that Papa was never much on thinking.
  Spent most of his time chasing women and drinking.
  Mama, I’m depending on you to tell me the truth.

  Mama looked up with a tear in her eye and said,

  “Son, Papa was a rolling stone. (Well, well, well, well)
  Wherever he laid his hat was his home.
  (And when he died) All he left us was ALONE.”

 10. 21

  Volgens de lyrics is het “hat”, maar volgens mij moet dat “head” zijn.

  @18 – Wat ben jij trouwens een jaloers type zeg.

  Ik zeg het vaak genoeg tegen die Brazilianen hier: Jullie zitten hier de hele dag op dat bankje in de schaduw, naar de rivier te kijken en te klagen dat je arm bent. Ik ken Europeanen zat die zich de naad uit het lijf werk werken om ooit net zo te kunnen leven als jij.

  Sommige mensen schijnen altijd te denken dat een ander het beter heeft, maar kiezen er dan toch niet voor om hetzelfde te gaan doen.

 11. 22

  @14 – Sickbock, als je de kans hebt om iets te verificeren voordat je iemand beschuldigt, moet je dat wel doen.

  Je hebt het helemaal niet gevolgd, want ik heb maar 1 keer mijn punt proberen te verduidelijken en toen Steeph antwoordde dat hij dat best wel begrepen had, schreef ik gelijk de keer daarop: dan maar de lucht in!

  Ik ga het niet eens voor je opzoeken, dat doe je zelf maar, nationaal socialist. Oh nee, je was een nationalistische socialist, nietwaar?

 12. 23

  @23 En wat de rest betreft:

  Ik heb hier zelf de paaltjes in de grond lopen slaan en de vislijnen lopen spannen om aan te geven waar de muren moesten komen te staan, vrachtwagens vol met bakstenen gekocht, hout, deuren, ramen en 20.000 dakpannen en het ontwerp voor de bedrading en de waterleidingen gemaakt.Twintig groepen in een nederlandse stoppenkast, want hier kwamen ze niet verder dan een gat in de muur.

  En al doende portugees geleerd.

  Je bent hier wel verplicht om een ingenieur in te huren om het projekt te begeleiden, maar die kwam alleen maar in het weekend langs met zijn vriendinnetje. Mij een zorg, want in ruil was hij spotgoedkoop en bovendien had hij volgens mij toch zijn maar diploma gekocht.

  Alleen wilde hij niet tekenen voor het zwembad, omdat hij bang was dat het zand onder de apartementen zou wegzakken. Dat heb ik toen samen met de voorman op mijn manier opgelost en toen hij twee weken later kwam stond hij stomverbaasd te kijken naar mijn ei van columbus. Toen wilde hij wel tekenen (en geld vangen), maar toen heb ik hem dus naar huis gestuurd.

  Waarop hij me aangaf bij bouw- en woningtoezicht. Zo gaat dat hier.

  Die jongen die samen met mij het hele boeltje hier gebouwd heeft, die werkt nu nog, dus zo slecht zal het hem niet bevallen.

  Nee, diploma’s heb ik niet.

  Ik ben net zo anders als jij als die lui die jij daar in je luie stoel soms op de televisie ziet en waarvan jij denkt dat ze verzonnen zijn.

 13. 24

  This is going to get worse, before it gets any better. Zolang mensen hun respect en vertrouwen geven aan papier en nikkel, en niet aan elkaar.

 14. 25

  “The only crisis for the elite and their banks will be if the next round of QE in America and of ECB bail outs for German and French Banks via Greece, Portugal and Ireland somehow do not happen.”

  Als je echter gelooft dat QEIII er wel komt, koop dan minimaal een beetje (10% van je vermogen) fysiek goud en zilver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren