Het is stil bij de VVD. Te stil.

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (16)

#1 weerbarst

G500 is toch de VVD?

#2 weerbarst
#2.1 Harm - Reactie op #2

Buitengewoon goede reportage,
die je naar mijn bescheiden mening bij het verkeerde draadje hebt geplaatst.

#2.2 Bismarck - Reactie op #2.1

Over Griekenland is de VVD anders ook stil. Niet vreemd natuurlijk, de VVD heeft gedurende het grootste deel van de periode regeringsverantwoordelijkheid gehad en de andere kant opgekeken.

#3 Spam

Goed stuk!

Was de VVD niet die partij die in de vorige verkiezingscampagne vooral scoorde met roepen dat ze met hun (CPB approved) verkiezingsprogramma de grote banenkampioen waren?

#4 McLovin

Gelukkig, ik vroeg me al af wanneer de media zou inspringen op de discrepantie tussen de vvd die zich zelf als de economie-partij bij uitstek ziet en het slechter gaan met de economie. Maar ik vrees dat de VVD inderdaad in de topmanagement-modus slaat: Als het slecht gaat is het iedereen (wereld economie, vakbonden, de oppositie, de domme burger die niks uitgeeft, etcetc) zijn schuld behalve van de leiders aan het roer, tot dat het goed gaat, dan is het helemaal de verdienste van de top met hun geweldige visies, daadkracht en leiderschap wawawawa

#4.1 Inje - Reactie op #4

Hetzelfde geldt natuurlijk omgekeerd. Als het goed gaat ligt het aan de bloeiende wereldhandel, maar echt never nooit niet de regering, aldus de oppositie. Maar ga jij lekker uitleggen hoe Rutte schuldig is aan Griekenland. Veel plezier daarmee

#4.2 McLovin - Reactie op #4.1

Griekenland? Ga jij even lekker uitleggen hoe Griekenland de schuld is dat het bij ons in NL zo slecht gaat….? Veel plezier ermee.

PS. Ja als het goed gaat met de economie in NL dan ligt dat voor een groot deel aan de wereld economie.

#4.3 L.Brusselman - Reactie op #4.2

die verrekte democratie ,dat is hun schuld

#5 Spam

Het zou ook mooi zijn als ze zouden worden afgerekend op wat ze nu doen. Niet de uitgaven van de staat beperken, maar de lasten verzwaren om het ‘huishoudboekje op orde te krijgen’ (slechte terminologie, want onzinnige vergelijking. maar daarover wellicht een andere keer meer). Precies wat ze die vieze socialisten altijd verwijten.

#6 AntonB

Zonder deze constructie hadden we nog veel meer moeten bezuinigen en dat heeft de VVD gewoon goed ingezien. Andere mogelijke coalitie partners wilden helemaal niet bezuinigen of veel minder en dan was het probleem nu nog veel groter geweest.

Je kan het het kabinet wel verwijten dat het de rit niet heeft uitgezeten, maar dat hebben de vorige kabinetten ook niet. Waarom zou dit kabinet zich dan wel moeten verontschuldigen voor de PVV en het vorige niet voor de PvdA? De reden dat Wilders de boel opbrak is tenslotte niet veel anders dan de reden dat Bos de boel opbrak.

Daarbij komt dat het helemaal niet voordelig is al wijsneus mastodonten als bij het CDA onenigheid binnen de partij blijven veroorzaken. Discussie is goed maar blijven hangen in welles nietes wordt door de kiezer niet in dank afgenomen.

#6.1 Lord Flash - Reactie op #6

“Zonder deze constructie hadden we nog veel meer moeten bezuinigen en dat heeft de VVD gewoon goed ingezien. Andere mogelijke coalitie partners wilden helemaal niet bezuinigen of veel minder en dan was het probleem nu nog veel groter geweest.”

Onzin. Bij de onderhandelingen over Paarsplus waren alle partijen, inc de PvdA bereid verder te gaan dan het pakket waarmee de gedoogcoalitie uiteindelijk gevormd werd. Plus; er was daar bereidheid om te hervormen, wat met Wilders ook niet mogelijk was.

Gevolg: na anderhalf jaar stilstand en symboolpolitiek zoals 130 op de snelweg (met een kostenpost van een paar honderd miljoen euro) moet nu harder ingegrepen worden. Dus de VVD heeft geblunderd, omdat hun coalitiepartner het minste wilde bezuinigen, waardoor het probleem nu veel groter is.

#7 cor mol

Inderdaad. Balkende IV demissionair: € 3 miljard. Gedoogakkoord kwam op € 8¾ miljard euro bezuinigen en lasten verzwaren met €6¼ miljard. Zo kwam Rutte I op totaal €18 miljard “bezuinigingen”. Kunduz-akkoord: netto €10,5 miljard waarvan ca € 8 miljard lastenverzwaring. Totaal dus ruim € 14 miljard lastenverhogingen onder Rutte I die consequent door zijn regering en de media als bezuinigingen worden geframed. [ bron Bas Jacobs http://www.economie.nl/blog-item/logica-en-cosmetica-het-wandelgangenakkoord%5D

Alle reden om t.b.v. de VVD-kiezertjes een oorverdovende stilte in acht te nemen. Nu ja stil zal het niet worden – de lulijzers staan al klaar: http://www.redjehypotheek.nl/index2.html . We zullen zien.

#8 ReinoutS

@cor mol: mooie vondst! Die – verbijsterend amateuristische – redjehypotheek-site stamt uit 2010. Dat de VVD die nog niet met het schaamrood op de kaken onder het tapijt heeft geveegd!

#8.1 cor mol - Reactie op #8

Dat is ook de reden dat ik deze historische pagina zekergesteld heb. Het CDA en VVD zijn niet voor niets te karakteriseren als de meest cliëntelistische partijen van Europa” (Alfred Kleinknecht):
http://tinyurl.com/6vb5uv8

#9 DrBanner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*