Het begint: busbedrijf Qbuzz koopt 160 electrische bussen.

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - En toen kocht busbedrijf Qbuzz opeens 160 electrische bussen voor 100 miljoen euro. Nadat Supermarkt Jumbo eind vorig jaar de eerste electrische vrachtwagen kocht van DAF/VDL.
En het zou zomaar kunnen dat de overgang op electrisch rijden wel eens een stuk eerder afgerond zou kunnen zijn dan iedereen denkt.

Open artikel

0

Reacties (3)

#1 Bolke

Op Terschelling rijden ze allang met elektrische bussen.

https://www.bus-terschelling.nl/

#2 JANC

In September kocht het Brusselse busbedrijf haar eerste elektrische bussen en wil volledig elektrisch gaan rijden in de toekomst (MIVB/STIB schrijft 2030)

#3 Raymond Horstman

Een Belgisch professor heeft een paar interessante dingen vast gesteld over elektrisch rijden. Pas bij 700.00 km zou elektrisch beter zijn voor het milieu dan en benzineauto. Met groene stroom al bij 20.000 tot 30.00 km. Met andere woorden stimuleer niet elektrisch rijden maar stimuleer groene stroom. Laten we niet de zelfde fout maken al met de hybride SUV’s. Er zijn toen miljarden verspild die men beter had kunnen gebruiken. Als dit geld beter besteed was geweest hadden we met gemak de Doelstellingen in de Urgenda zaak gehaald!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*