Henk Hagoort lult zichzelf klem

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Henk Hagoort lult zichzelf klem

Baas Publieke Omroep wordt geconfronteerd met EO-verleden.

0

Reacties (2)

#1 Luc Christiaans

Laat Henkie aub teruggaan naar zijn eigen veilige vertrouwde dogmatische gristelijke nestje ipv de verzuiling opnieuw in het leven te roepen. Zo’n uitspraak over ‘drie keer de volkskrant’ zegt meer over dit omhooggevallen refo knulletje dan iets anders. nee zometeen ECHT de hele week ’s morgens vroeg de Telegraaf op de TV, dat wordt leuke jounalistiek. ik heb behoefte aan nieuws en goeie research en achtergrondinformatie, niet aan opnieuw een verzuilde meningenfabriek.

#2 Teun

Een beetje makkelijk. Als EO-directeur heeft hij natuurlijk een veel meer fundamentalistische achterban te vertegenwoordigen. Terwijl hij als NPO-baas veel meer alle omroepen hoort te dienen. Bovendien is het ook zo – lang leve ons ‘verzuilde’ omroepsysteem – dat hij als EO-directeur zijn persoonlijke religieuze mening mag uiten, terwijl die er als NPO-voorzitter niet toe hoort te doen. Op deze manier zou een gelovig persoon nooit een publieke taak vervullen omdat je hem altijd kun confronteren met wat hij zondag in de kerst zingt.

Want nogmaals: het systeem is zo ingericht dat een persoonlijke levensbeschouwelijke mening er in het runnen van een omroep toe mag doen.

Je kunt dus ook zeggen: vooralsnog houdt hij het in z’n nieuwe functie behoorlijk goed gescheiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*