Help Griekenland er bovenop

Crowdfunding is blijkbaar de oplossing voor alles.
h/t Amateur Commenter

Open artikel

Reacties (7)

#2 Dehnus

Ach, ze proberen tenminste wat, het is beter dan zuur afgaan geven of Tsaspiras of Deiselbloem. Het is was ludiek, maar ik vind het wel de aandacht vragen voor een probleem wat vooral een haantjes probleem is.

Je merkt gewoon dat het vooral mannetjes (met misschien een of twee vrouwen) zijn die hun gezicht niet willen verliezen. Ja er zijn ook wat banken en andere negatieve krachten aanwezig, maar met wat meer compromiswillend zijn en wat minder haantjes gedrag waren ze er allang uit geweest.

Natuurlijk zal dat door bekende relkranten als de Telegraaf en Bild wel opgeklopt worden om het “volk” eventjes lekker te laten rellen en kranten te verkopen. Maar dat doen ze toch wel wat je ook beslist, dan kan je toch beter wat meer oplossingsgericht zijn met wat compassie naar elkaar toe?

Dan zijn dit soort ludieke acties leuk, om de haantjes eventjes er aan te herinneren dat we hun gekraai echt wel gehoord hebben, en dat ze nu weer het kippenhok in mogen ;), tenzij ze natuurlijk allemaal bang zijn voor de Putin Wezel ;).

#3 Hans Verbeek

John Perkins werkte voor het IMF, dat landen er ook bovenop helpt.. of juist dieper in de schulden helpt.

Oekraïne is eind juli aan de beurt.

#4 Amateur Commenter

Hoewel een ludieke actie laat het wel zien dat er een groeiende onvrede is over hoe Brussel/Merkel zich aan het opstellen is. Wellicht is Griekenland de vooravond van een democratische terugkeer binnen de EU.

#5 Christian Jongeneel

Of stuur een mailtje naar Mark en Didi dat je graag wilt dat de regering afziet van 5 miljard lastenverlichting en dat bedrag naar Tsipras overmaakt als solidariteitsbijdrage van Nederland.

#6 AndreSomers

@5: Dat is wel een goed idee. Betere investering dan een bank waar na een reddingsactie van bijna 30 miljard niets veranderd weer naar de beurs helpen met een verlies van 8 miljard of meer…

#7 penderie

Zolang er niets fundamenteel verandert is het geld weggooien. Of Griekenland moet uit de Euro (en andere landen) of er moet een politieke, fiscale unie komen.

Het is wellicht ludiek, maar het idee dat je via internet alles bottom-up kan organiseren begint wel erg hardnekkig te worden. Dit is bij uitstek een probleem dat om politiek vraagt. Zo’n ludieke actie voedt het idee dat de oplossingen simpel en pijnloos zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*