Hans Alders: ‘zonder kolencentrales niet genoeg groene stroom’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Het boegbeeld van de belangenvereniging van alle Nederlandse energiebedrijven noemt de kolentax ‘geen goed idee’ en introduceert met steenkolen-logica een Catch22 redenering: ‘alleen met bijstook biomassa in kolencentrales halen we de duurzaamheidsdoelstellingen.

Open artikel

Reacties (4)

#1 Timmy Muigd

Om duidelijkheid te scheppen in de energiemarkt en om duurzame technische ontwikkelingen te stimuleren zou het goed zijn om producenten en afnemers van groene zonne- en windstroom geheel af te sluiten van de traditionele gas- kolen- en atoomstroom.

#2 Anton

@1 Dan moeten de producenten ook zelf de oplossingen aandragen voor de reservestelling en infrastuctuur. De afnemers nemen dan vanzelfsprekend de kosten voor rekening. Ik zeg doen!

#3 Bismarck

@1: Je wilt graag twee parallelle stroomnetwerken door heel Nederland laten lopen? En wie gaat dat betalen?

#4 Timmy Muigd

@3 Groene stroom wordt tegenwoordig al vaak decentraal opgewekt, een wijk of groepje buren koopt een windmolen of een pakket zonnepanelen, daar is helemaal geen olds-kool grijs spanningsnet naar een monopolistische grote energiecentrale voor nodig.
Als er toch verbinding tussen die groene spanningsnetten wenselijk of voordelig is dan moeten die door de groene stroomverbanden zelf worden ontworpen en aangelegd op basis van groene uitgangspunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*