Halsema ziet vrouwen liefst zonder hoofddoek

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Halsema ziet vrouwen liefst zonder hoofddoek

Emancipatie en persoonlijke vrijheid schuurt met godsdienstvrijheid

0

Reacties (19)

#1 Bismarck

Je zou het niet verwachten, maar ik ook.

#2 Dubois

Ik zie ook liever vrouwen zonder hoofddoek, maar sommige kunnen best een burqa gebruiken.;-)

#3 Martijn

Femke zegt wat wij denken!

#4 jonas

Femke duwt GL steeds meer naar de vrijzinnig-liberale hoek. Nu gaat ze meedoen met het nationale onderbuikgevoelensdebat. Een nederlaag.

Leuk congres wordt dat in november, maar ja, net zoals de vorige keer met Leo Platvoet zal alles met een sisser aflopen.

#5 Eurocraat

Ik zie Femke liever met lang haar dan met kort, maar zolang ik niet bereid ben om dat ook met wetgeving te gaan afdwingen, zie ik weinig reden om dat in het openbaar te gaan verkondigen.

#6 zmooc

Ik zie vrouwen ook het liefst zonder hoofddoek. Daarom heb ik graag dat ze er wel eentje dragen, ik moet immers zo nu en dan ook nog werken:P

#7 Nihilist

Hypocriete Halsema.

Eerst de Islamisering promoten en nu afstand nemen heeft geen pas.

En anderen dwingen hun kinderen op een zwarte school te doen en zelf je kinderen op een witte school te doen geeft ook geen pas.

Arme mensen verbieden een oude auto te rijden en zelf een BMW uit 1985 rijden geeft ook geen pas.

#8 Bismarck

@7:”Eerst de Islamisering promoten”

Wanneer? Nooit geweten dat Femke voor de moslims zieltjes werft. Het lijkt me ook niet logisch voor een progressieve partij om mensen tot een religie te bekeren, aangezien de meeste religies (en al helemaal de grotere) inherent conservatief zijn.

#9 nihilist

En daar heb ik me dus altijd over verbaast waarom die voormalige Marxisten zo Moslim-freundlich zijn.

#10 Peter

Ik verbaas me nergens meer over. Niet over het gegeven dat links door sommigen een kerk wordt genoemd, dat mensen Marxisten pro-religieus vinden, dat mensen het privé-leven van Halsema total verkeerd weergeven en zo kunnen we een heel rijtje ‘eigen waarheden’ opsommen.

#11 Joost

Dikke lol @5

#12 jonas

Nihilist leest misschien Elsevier, daar stond laatst een ingezonden brief met alle vooroordelen die over Femke bestaan. Lachwekkend!

#13 Martijn

@5: Tsja, zo zijn we dus wel aan die Birkenstockepidemie gekomen. Als iemand op tijd gezegd had dat het echt niet kon, dan hadden we nu geen Birkenstockwet nodig gehad.

#14 Jay

Wat Halsema zegt: ik vind persoonlijk hoofddoeken niet zo geslaagd, ik zou de mensen liever zonder zien, maar het is uiteindelijk ieders eigen keuze.

Wat De Pers er van maakt: HALSEMA WIL HOOFDDOEKEN WEG!!1!!

#15 Bismarck

@14: Is nog relatief onverdraaid. Het is alleen wat anderen daarvan maken, dat problematisch is. Iedereen is gewend dat als een politcus iets vindt, dat diezelfde politicus die wens ook meteen in verboden omgezet wil zien.

Het kan misschien als een schok klinken voor met name de rechtse kijkertjes, maar er zijn meer beleidsinstrumenten dan alleen verboden.

#16 jvdheuvel

Ik zie vrouwen het liefst zonder…… ach laat maar….

#17 Kropotkin

Eindelijk, ook Femke Halsema laat nu ook in het cultuur/religie ‘debat’ een liberaal progressief geluid horen.
De conservatief religieuzen binnen GL als Christian Jongeneel beschuldigen haar al van islamofobie, maar ze heeft gelukkig ook steun van oa Brechtje.

#18 Martijn

Halsema had het wel iets beter kunnen zeggen dan “natuurlijk is de islam een probleem”. Hoewel uit de context duidelijk is dat ze het heeft over de sociale constructie “de islam”, bestaat toch het gevaar dat het geïnterpreteerd wordt alsof GroenLinks een probleem heeft met metafysische statements als “Er is geen god dan Allah en Mohammed is zijn profeet”. Uiteindelijk is toch die zin de kern van “de islam” en niet wat Halsema in haar wijk op straat ziet.

#19 Martijn

Oh ja, die hoofddoek. Liever niet, maar het staat er laag op mijn prioriteitenlijst van kledingstukken die ik graag zie verdwijnen. Zolang er nog Birkenstocks en panterleggings bestaan ga ik me er niet druk over maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*