Griekenland in acute betalingsproblemen

Zo meldt nu.nl:

De financieringsproblemen in Griekenland zijn groter dan gedacht.

De regering in Athene heeft pensioenfondsen en andere publieke instellingen gevraagd om hun geld in de staatskas te storten, meldden regeringsbronnen vrijdag.

De Griekse regering moet in maart 6,85 miljard euro aan verplichtingen voldoen, maar die hoeveelheid geld zit bij lange na niet in de staatskas. Deze donderdag werd bekend dat Athene in februari niet alle salarissen van ambtenaren kon betalen. De Grieken proberen nu van dag tot dag met noodmaatregelen het hoofd boven water te houden.

Open waanlink

 1. 3

  @2: Ja. Griekenland voldoet niet helemaal aan de voorwaarden maar ach, ze hebben ooit de democratie uitgevonden dus ze mogen bij de club, de EU wordt helemaal super! zei men indertijd. Ouwe jongens, krentenbrood. Dat gebeurde met wat ik toen al een verbijsterende lichtzinnigheid vond.

 2. 4

  @3:
  zeg dat nou niet, dan behoor je tot de domme provinciaaltjes die zichzelf willen terugtrekken achter de dijken. Het politiek correct antwoord is: dit moeten we oplossen door meer EU te eisen.

 3. 5

  @2: ‘we’????
  spreek voor je zelf.

  Ik ben tegen de EU in haar huidige vorm.
  Ik ben tegen de Euro in haar huidige vorm en dat was ik allang voor de invoering van de Euro en de huidige EU.

 4. 7

  “Deze donderdag werd bekend dat Athene in februari niet alle salarissen van ambtenaren kon betalen.” Misschien hadden ze dat beter kunnen bedenken voordat ze duizenden extra ambtenaren in dienst namen en tegelijkertijd andere dure verkiezingsbeloftes deden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren