Google Chrome heeft duidelijk nog problemen met Sargasso

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (35)

#1 Scrutinizer

Vreemd, bij mij doet-ie het prima…

#2 ijsbrand

Probleemloos gepost, vanuit Chrome.

Chrome werkt zo goed dat ik ineens zie dat er advertenties op Sargasso staan. Misschien moet de browser daarom juist promoten.

#3 ijsbrand

moet u…

#4 Bismarck

Misschien kan 1 van jullie de achterlopers in techniek (in casu: Ik) even uitleggen wat google chroom is?

#5 HansR

@Bismarck
http://www.google.com/chrome/

Verder is El El blijkbaar een rare want ik zie geen probleem met chrome. Behalve dan dat ik ‘m wel erg retro vindt. Maar goed eenvoud is ook wat waard.

#6 Bismarck

@5: Ik wil natuurlijk een warenvergelijking met Firefox. Is het de moeite waard om te installeren?

#7 peter

@6 Hier een Javascript benchamrktestje waaruit blijkt dat het de moeite waard is: http://news.cnet.com/8301-1001_3-10030888-92.html

#8 peter

benchmarktestje

Stop de tijd.

#9 arieT @ A Clear Blue Sky

Werkt prima, hoor. Geen probleem, hier. @Bismarck #6, als je nu firefox gebruikt, en het je niet veel interesseert, is het denk ik de moeite niet. Ja, het zal best sneller zijn volgens die benchmarks, maar heel veel merk je daar niet van als gewone webgebruiker. Dit doe je alleen voor de leuk of omdat je erg fanatiek bent.

#10 Basszje

chrome werkt ook niet op normale besturingssystemen. Jammer voor chrome dus.

#11 Eric

Peter: “Google offers a site with five JavaScript benchmarks.” Dat zijn de benchmarks die aangehaald worden. Natuurlijk komt je iegen browser er sneller uit wanneer je zelf de benchmarktests verzint.

Afgezien daarvan ben ik wel gecharmeerd van deze browser. Lekker simpel en strak.

#12 Martijn ter Haar

Kunnen er plug-ins in Chrome? Ik ben nogal gehecht aan AdBlock Plus en IE Tab.

#13 S’z

WAAROM zou Google een browser willen aanbieden ? Puur omdat zij one stop shop zijn en dan zeggen “u bent toch al klant bij ons, hier is ook het browsertje dat u nodig hebt” ? Of omdat ze de architectuur van hun sites … of andere technische redenen ? Gaat het over de concurrentiepositie tgo. Microsoft ? En ook : how far can too far go, bv. quid Adobe en de Flash plugin, pdf plugin ?

#14 Yevgeny Podorkin

“WAAROM zou Google een browser willen aanbieden?” @ S’z?

Misschien omdat dan de resultaten van de zoekmachine een nóg beter en groter aanbod kunnen bieden aan of (e.e.a.) nóg beter afgestemd kunnen worden op commerciële activiteiten en klanten van google? Maar het kan helemaal aan mij liggen want ben zoals ArieT zegt een “je merkt en hebt daar niks aan/ van gewone, niet superfanatieke webgebruiker” en heeft dan ook niets aan dit soort oude snufjes in een nieuw jasje…maar schiet google niet een beetje door qua commercie waardoor haar kerntaak namelijk het aanbieden van relevant inhoudelijke verwijzingen in het gedrang komt en steeds vaker leidt tot zoeken in de zoekresultaten…vast komen te zitten in commerciële shit?

Jaja: ”vroeger moest je naar een ander rek of de bibliothecaresse met de kaartenbak”…

#15 Spuyt12

Als je site er niet goed uitziet in chrome heeft dat waarschijnlijk meer te maken met je site dan met Google chrome :-)

#16 Bismarck

@15: Kijk, als ze zover gaan, gaan ze de fout in. De webbrowser is er om de aangeboden webcontent goed weer te geven, niet omgekeerd.

@9: Nog afgezien van het bezwaar uit #11, zegt zo’n dimensieloze score natuurlijk niet veel. Doe daar liever een (als het ff kan SI) maat bij (en een benchmark die in de buurt komt van werkelijk gebruik). Als het verschil dan 200 milliseconden blijkt voor een bepaalde app, wordt me tenminste duidelijk welk voordeel ik heb en kan ik een afweging maken.

#17 Lord Flash

@13/14

Omdat als je nog sneller kan surfen, je nog vaker zoekt en zij jou dus nog meer advertenties onder je snufferd kunnen douwen.

I

#18 m44

Al die servicepower om 100miljard extra ads uit te pompen… ik vind het wel een gok hoor.

#19 S’z

Los van de verticale integratie en concurrentiepositie tgo. Microsoft heb ik van experten vernomen dat de Google browser blijkbaar ook goed herdacht is vanuit “wat moet een browser kunnen”. Hij zou ook lichter draaien dan Firefox 3 en een “stealth” mode bezitten ? (Dat laatste vind ik dan weer ironisch in het licht van de big brother beschuldigingen tgo. Google. Ik moest al denken dat ze een browser hadden ontworpen i.s.m. de Chinese autoriteiten.)

#20 arieT @ A Clear Blue Sky

Ik vermoed dat Chrome een aanval is op Vista, en niet op IE. Althans, dat werd ergens gesuggereerd, gezien de techniek onder de motorkap en het omgaan met apps als google docs, en dat vind ik dan wel weer heel plausibel.

#21 Bismarck

@20: Dus we mogen binnenkort een OS van Google verwachten? Of gaan ze een linuxdistro voor dummies voorkouwen?

#22 Bismarck

@20: Overigens zit ik wel te wachten op een OS dat wel compatibel is met windows-applicaties (zodat ik mijn ouwe spelletjes kan blijven spelen), maar een stuk minder resourceslurpend en efficienter is dan Vista. Dan kunnen die energieslurpende PC’s ook de deur uit voor een paar-Watt systeempjes.

#23 arieT @ A Clear Blue Sky

Nee, de bedoeling lijkt te zijn dat je alleen nog maar alles on-line gaat doen. En omdat je interface met al je spullen dan deze supersnelle browser is, heb je eigenlijk windows en zo (bijna) niet meer nodig. En met alles on-line doen, bedoelt google natuurlijk hun google docs, picasa, youtube, googlemaps, gmail. Al deze stukjes software werken ongetwijdeld het beste met Chrome.

#24 arieT @ A Clear Blue Sky

Daar (21) zullen ze uitendelij vast iets op vinden.

#25 arieT @ A Clear Blue Sky

22 bedoel ik natuurlijk

#26 su

Geweeeeldig, iedere tab een proces! Maar waarom daar ophouden? Waarom niet iedere tab een eigen besturingsysteem? Dan kunnen we pas in zo’n tab een applicatie draaien zoals een, uhh… browser!

#27 ReinoutS

@22: Ook daar wordt aan gewerkt.

Als het je alleen om de games gaat en je hebt er een paar tientjes voor over, kun je ook Cedega op Linux draaien.

#28 Steeph
#30 zmc

@Bismarck, #22: Ik weet niet hoe oud de spelletjes zijn die je wil spelen, maar een heleboel werken prima met wine, een Linux-implementatie van de Windows API.

Hier kun je opzoeken of de jouwe ermee werken:

http://appdb.winehq.org/

Google Chrome werkt er vooralsnog niet mee, overigens. In Firefox onder Linux krijg ik ook niet eens een download mogelijkheid…

#31 MvL

En het eerste gat is al gevonden (via /.)

#32 Naam

Logisch dat de eerste bug is gevonden. Het is een BETA…

#33 su

@32: Geen excuus. De bug zit in een gelinkte library die beschikbaar was met gepatchte versie.

#34 S’z

@#26 jij gaat RIJK worden !

#35 Steeph

Oh, mijn 29 over het recht van google om alles te gebruiken dat je via chrome hebt ingevoerd, is vervallen. Foutje van google:
http://tapthehive.com/discuss/This_Post_Not_Made_In_Chrome_Google_s_EULA_Sucks

(Lees de update eerst dus).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*