GL: hogere straffen geweld tegen minderheden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

GL: hogere straffen geweld tegen minderheden

Homogeweld harder bestraffen zal men wel interesseren, maar hogere straffen geweld tegen moslims? Wilders staat vast klaar bij de kranten.

0

Reacties (8)

#1 Joost

Alleen als de reden voor het geweld het moslim of homo zijn was.

Of bijvoorbeeld als “zijn kop me niet aanstond”. Iedereen is namelijk ook een enkelvoudige minderheid.

#2 Inje

Hogere straffen voor miderheden Femke, daar scoor je mee.

#3 Mark

vreemd plan en electoraal ook onverstandig.

Wordt bv. racisme ook niet al meegenomen door de rechter?

#4 INje

Het is zoiezo onverstandig minderheden een speciale behandeling te geven, zo onderschijf je nog eens hun ‘anders’ zijn. Of je nou een man neersteekt omdat je junk bent en dus geld nodig hebt, een man neersteekt omdat z’n kleur je niet aanstaat of omdat die je vrouw heeft afgepakt zou niks moeten uitmaken in de zwaarte van de straf. Neersteken is neersteken…

#5 Erik

Lijkt me dat een rechter ook twee verschillende delicten tegelijk kan bestraffen, namelijk geweld en discriminatie.
Persoonlijk zou dat meer stroken met mijn rechtvaardigheidsgevoel, kun je evengoed meer straf geven, maar wek je niet de schijn dat ’t erger is een marokkaan of een homo in elkaar te slaan dan het is om een oud vrouwtje af te rossen, of bijvoorbeeld mij (voor zover ik weet zelf niet behorend bij een erkende minderheid).

Grosso modo geldt hetzelfde in de discussie over geweld tegen hulpverleners: het hinderen van bijvoorbeeld de brandweer is toch ook strafbaar? En komt er in een brandend huis iemand om, die anders wel gered had kunnen worden, dan kun je ook nog dood door schuld ten laste leggen.

Voor mij zijn deze proefballonnetjes allemaal symboolpolitiek en voorzover ze tot wetten leiden, zorgen ze ervoor dat ik de wet als steeds onrechtvaardiger beleef.

#6 Bismarck

@4: Bij bepaalde andere gewelddaden maakt de reden anders wettelijk wel uit voor de strafmaat.

#7 Bismarck

Overigens vind ik het voorstel niet goed. GL zou juist het verstandige alternatief moeten zijn. Er lopen al genoeg partijen te pochen met hogere straffen links en rechts.

#8 Kropotkin

Nouuuuh … zit wel wat in. Zeker als ze dan gelijk ook geweld door minderheden hoger willen bestraffen. Om het eerlijk te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*