Gereformeerde predikanten steunen kabinet met PVV

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Gereformeerde predikanten steunen kabinet met PVV

“Weinig waarschuwingen voor de islam”.

0

Reacties (17)

#1 Erik

Niet zozeer ‘gereformeerd’, zitten ook evangelischen bij (en eentje is naast predikant ook PVV-europarlementariër).

Klik hier om naar het artikel te gaan.

Klik hier om naar de verklaring te gaan. Bekijk ook de rest van de website ‘s, lijkt meer gristenen-tegen-de-islam dan verkondig-het-goede-nieuws.

#2 pedro

Van de ca. 9000 rabbijnen/voorgangers/priesters/dominee?s/opiniemakers , die er moeten zijn in de joodse/christelijke en joods-christelijke geloofsbeleving kan ik er slechts een handvol vinden, die een coalitie steunen, waarin voor de islam als totalitair systeem wordt gewaarschuwd

Nah, dat klinkt bemoedigender dan de kop van De Telegraaf: “Predikanten steunen kabinet PVV”. 6 van de ruim 9000 hebben al ondertekend. dat betekent, dat de initiatiefnemer een kluizenaar is, of al heel vaak ‘nee’ te horen heeft gekregen.

Als De Telegraaf een echte krant was en de schrijver van het artikeltje een echte journalist, had de kop boven het artikel iets anders geweest (‘weinig steun voor predikant die coalitie steunt0, bijvoorbeeld). Maar De Telegraaf is natuurlijk al meer dan 70 jaar politiek correct. Ze weten wel beter, maar kiezen er voor om dat niet te zeggen.

#3 Jonas

Feike ter Velde was vroeger presentator van het EO-programma God verandert mensen (gesprekken met ex-verslaafden, ex-rock’nroller’s, ex-prostituees en jawel, ook ex-moslims die allemaal door de heere waren geraakt en hun leven hadden moeten veranderen – Voer voor psychologen)

Ik denk dat ze niet alleen de islam als een sterke concurrent zien (christenen kunnen ook moslim worden oeps) maar dat tevens de pro-Israël houding van Wilders wordt erg gewaardeerd.

#4 Teun

Op Radio1 was er ook een interview met een van de opstellers. Die kerel wist zich er goed uit te draaien. Hij gooide het op de ‘bestuurbaarheid van het land’ en deed vragen over de typering van de islam in de petitie af als ‘daarin zijn wij niet de enige, neem bv afvallige moslims zoals Hirsi Ali’.

De interviewster beet niet door. Maar ja: EO radio, he.

#5 Jos

De initiatiefnemer Ben Kok noemt zich joods-christelijke pastor. In Trouw wordt hij spreekbuis genoemd van orthodoxe christenen die huiveren voor moskeeën en minaretten. “Vrijwel dagelijks plaatst de Amersfoortse voorganger op internet waarschuwende berichten over het ?gevaar? van de islam. De koran noemt hij ‘gif’ en hij maakte zelf ook een anti-islam filmpje.
http://www.trouw.nl/religie-filosofie/nieuws/religie/article3138744.ece/_rsquo_De_Koran__is_gewoon_gif_rsquo__.html

#6 Ernest
#7 Tom

Vreemde reacties van Christenen t.o. van de PVV, deze partij vertegenwoordigd juist de Nederlands Christelijke/Joodse mensen en wijst er met nadruk op dat de Islam staat voor onderdrukking! Het Christendom is voor een verdraagzame samenleving.
Misschien is de kop vodden tax van Wilders niet zo’n wijze uitspraak geweest, echter veel van de punten van de PVV zouden bij het CDA ook ondergebracht kunnen zijn !!!

#8 Jonas

@7. Je zegt het zelf dat je fout zit. Wilders straalt geen verdraagzaamheid uit, dus gedeeltelijk tegen de christelijke en joodse cultuur. Hij schopt tegen van alles en nog wat aan. Plus dat hij helemaal niet christelijk is. Oh, en dat statement van islam staat voor onderdrukking – daar gaan we weer…

#9 sander_1583

SGP gaat daarom die 76 opplussen tot 78.

Islam is niet mijn sprookje evenmin christelijke of joods. Echter laat mensen zonder dat ik daar onevenredig laast van heb, zijn eigen gang toch gaan.

ramses shaffy

#10 vandyke

Op de site:
‘op onze website http://www.tora-yeshua.nl kunt u de DVD ?Islam en waarheid? aanvragen, een genuanceerde film met ex-moslims als Ayaan Hirsi Ali en Afshin Ellian e.a.,orthodoxe imams als sjeik Fawaz Jneid en dr. Soltan, Hans Jansen (arabist) en Kees vd. Staaij (SGP).’

Gezien het gezelschap geloof ik direct dat het genuanceerd zal zijn.

#11 Martijn

Niet zozeer ‘gereformeerd’, zitten ook evangelischen bij

Volgens mij bijna alleen evangelischen. De voorzitter van de synode van de PKN heeft zich uitgesproken tegen de PVV en die doet zoiets niet zonder steun van de meerderheid van de achterban.

Als PVV zou ik me afvragen of ik zo blij zou zijn met deze steun. Die club mag wel anti-islam zijn, ze zijn ook net ontzettend homofoob en vrouwonvriendelijk.

#12 Bismarck

“ze zijn ook net ontzettend homofoob en vrouwonvriendelijk.”

En wat is daar voor Wilders zo problematisch aan? Met name dat eerste geldt ook voor de nodige vrienden die hij aan de andere kant van de plas heeft.

#13 Jonas

@12. De technieken zijn overgewaaid van de andere zijde van de oceaan. Billy Graham tot en met Willow Creek, op een MacDonalds marketing manier. En ja, dan is dat homofobe en vrouwonvriendelijke eveneens part of the deal.

#14 Malka

Niet zozeer ‘gereformeerd’, zitten ook evangelischen bij..

Ja..en voorgangers Messias belijdende gemeenten o.w mijn voorganger! Wilders durft tenminste te waarschuwen voor de gevaren die de islam meeneemt..Wilders is pro Israel en dat telt zeker mee!
De voorgangers van de Messias belijdende gemeenten staat ook voor en achter Israel, logisch omdat God nog steeds een plan heeft met Israel.Omdat JHWH de G’d van ISRAEL IS!!!!En wij allen daarmee te maken krijgen..

#15 Malka

Uit SION is het heil, uw G’d is daar!!

#16 Martijn

Oh ja, Israël. Dat verklaart een hoop: een groot verschil tussen evangelische en calvinistische kerken is het geloof over het einde der tijden.

#17 Jonas

Ach, en dan heb je Christenen Voor Israël, die maken 1 en al reclame voor het beloofde land èn ze waarschuwen voor foute dingen uit linkse kringen, zoals een oproep van de R’damse SP-fractie:

http://isreality.nl/sp-rotterdam-roept-op-tot-boycotten-israel/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*