Geen voedselhulp voor 1,7 miljoen Syriërs

Zo meldt de NOS:

Het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) heeft voedselhulp aan 1,7 miljoen gevluchte Syriërs opgeschort. Het WFP heeft naar eigen zeggen een financieel tekort omdat beloofde gelden niet zijn binnengekomen.

De hulp betreft Syriërs in Jordanië, Libanon, Turkije, Irak en Egypte. Zij krijgen voedselbonnen van het WFP, waarmee ze in winkels eten kunnen kopen. “Het opschorten van de voedselhulp zal voor velen desastreuze gevolgen hebben”, waarschuwt het WFP.

Open waanlink

  1. 1

    En dan lopen wij onze rijkgevulde supermarkten binnen waar we klagen als er net die ene specifieke Zwitserse kaas ontbreekt of dat we zo lang in de rij moeten staan vanwege die student die roept dat zijn vriendin zou betalen, maar die is net nog een fles witte wijn aan het halen, dus mag iedereen het tafereel gadeslaan. En sommigen ergeren zich dan. Prachtig.

    Maar wel erg. Gaat Nederland ingrijpen? Of de EU? Of de VS? Of de oliesjeiken uit de Golfstaten? Of gaat er weer manna vallen zoals het volk Israël dat mocht beleven in de Sinaï, en de kwartels niet te vergeten, en natuurlijk water, volgens betrouwbare bronnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren