Geen-klimaatveranderinglobby succesvol in Nederland

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Geen-klimaatveranderinglobby succesvol in Nederland

Nederlanders ondergemiddeld bezorgd over klimaat

0

Reacties (12)

#1 pedro

“Consumenten blijken niet over te stappen omdat de energieleveranciers zich niet van elkaar weten te onderscheiden op het gebied van groene energie”… Nee he he. Nederlanders willen altijd voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Niet voor niets is onze gierigheid (ik weet het: zelf noemen we dat zuinigheid en spaarzaamheid) in de rest van de werled berucht. Daarom zijn we zo graag beried om de eerste de beste telefonische verkoper te geloven, die ons voorspiegelt, dat we geld op onze energierekening kunnen besparen, en dat we ons daarbij niet af vragen, waar al die telefonische verkopers (die er vroeger niet waren) dan van betaald worden, bijvoorbeeld.

PS: ik heb natuurstroom en dat mag van mij een centje meer kosten, maar wordt nog steeds wekelijks lastig gevallen door de telefoonterroristen.

#2 Koos

Na ons de zondvloed.

#3 Sytz

Ik denk dat ik groener ben door nu te sparen en over 5 jaar mijn dak met zonnecellen te bedekken, dan door nu met Braziliaanse houtpulp gestookte “groene” stroom te gaan betrekken van een “oude” energieleverancie, die per definitie zijn vervuilende kolencentrales tot de laatste cent wil uitmelken.
Volgens mij mikken ze gewoon 10% biopulp bij de kolen, dan is 10% van die centrale “groen”. Of het is kernenergie uit Frankrijk. Dat schijnt ook groen te zijn.

#4 Femke

@3 je kan bij eneco ook windstroom nemen, gegarandeerd (nu ja volgens hun gegarandeerd) 100% door windmolenparken opgewekt. Geen gezeur met ‘biomassa’ dus, waar een groot deel van de andere halfgroene energie uit bestaat.

#5 Sytz

@4: dat zal best. Maar ik vertrouw die grote boys niet. Als er een nieuw innovatief bedrijfje komt misschien wel.
Bovendien is de milieuefficientie van windenergie discutabel. Het produceren van die grote molens schijnt meer of niet veel minder te kosten dan er in de economische levensduur uit gaat komen.
Oftewel stook een hoop olie op om groene stroom te kunnen maken.
Zonnecellen/zonnetorens, getijden/golfslagcentrales zijn veelbelovender volgens mij.

Vooralsnog probeer ik over een jaar of 5 zelf leverancier te zijn.

#6 Koos

Een kwestie van tijd dat zonnecellen en windmolens meer rendement opleveren. Laten ze die TU studenten hun tanden er maar op kapot bijten!

Nuon heeft al iets ontwikkeld met zonnecellen wat meer rendement heeft. Gewoon op het dak bevestigen. Ze willen eerst de overheid en het bedrijfsleven afnemer maken, zodat bij prijsdaling de consument ook kan nadenken over aanschaf.

#7 Femke

Tja, zonnecellen zijn ook mijn favoriet, maar als je in een huurflat woont worden zonnecellen helaas toch lastig. Dan de windstroom maar. Ik blijf positief ingesteld, het zal vast allemaal niet zo geweldig zijn als ze zeggen, maar vast wel weer een stuk beter dan niets doen en gewone stroom nemen.

#8 zmc

“Een voorbeeld daarvan is het overstappen naar een andere energieleverancier”

Well *g*. Nederlanders begrijpen het juist prima; die snappen dat de CO2-uitstoot van elektriciteitsverbruik in het huishouden volkomen in het niet valt bij wat we aan CO2 uitstoten met onze auto’s, treinen en vliegtuigen.

Ik heb dan ook heerlijk 5 jaar vaste prijs grijze stroom. In de praktijk is dat waarschijnlijk praktisch CO2-neutrale nucleaire energie uit frankrijk ofzo terwijl wat ze hier groene stroom durven noemen gewoon het bijstoken van een stukje afgestorven bos in een kolencentrale is…

#9 pedro

Van dat soort verhaaltjes over de verschillende soorten groene stroom en hoe groen ze wel of niet zijn, kunnen allemaal best een kern van waarheid in zich hebben, maar een overstap op een groene stroomsoort is wel de enige manier, waarop je aan de electriciteitsmaatschappijen duidelijk kunt maken, dat je een koerswijziging van hen verwacht. Als je gewoon grijze stroom af blijft nemen, vertel je de maatschappijen niets anders dan dat het je barst kan schelen en dat investeringen in groenere stroom voor jou niet nodig zijn.

En eerlijk gezegd denk ik eigenlijk, dat dat soort verhalen alleen maar smoesjes zijn, die mensen bedenken om net te doen alsof ze over deze zaken na hebben gedacht, terwijl ze alleen maar een euro per jaar goedkoper uit willen zijn. Ze houden vooral zichzelf voor de gek en zoeken slechts naar excuses om voor zichzelf te rechtvaardigen, dat ze geen groene stroom (of de nog duurdere natuur of windstroom) afnemen.

#10 femke

@9 hear hear!!

#11 Ed

de zee stoot het meeste C02 uit van alles wat hier op aarde bevind.

Ik zeg verbieden die zee !!!!!

#12 Joost

@ed: ehm… Waar baseer je dat op? Bij mijn weten zijn de oceanen de longen van de wereld.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*