1. 1

  Misschien zouden de journalisten een goede systeembeheerder moeten aannemen zodat ze niet zomaar allerlei bestanden kunnen openen. ’t Is maar een ideetje.

 2. 3

  @1&2
  Geloof je dat echt? Even los van het feit dat maar heel weinigen zelf kunnen kiezen met welk systeem en met welke personele ondersteuning ze hun werk kunnen doen.

  Het lek hier zit hem niet in het systeem, maar in de gebruikers. Dommigheid, onwetendheid en nieuwsgierigheid zijn niet dicht te timmeren. Ook niet met Ubuntu, ook niet met een systeembeheerder

 3. 4

  @3: Ik denk dat (zo lang de overgrote meerderheid wel aan Windows blijft plakken) je een zekere automatische immuniteit hebt tegen de grootste bedreigingen als je op Linux werkt, simpelweg omdat hackers ook lui zijn en zich richten op het grootste jachtterrein.

  Het hierboven aangehaalde lek was trouwens inderdaad niet opgetreden als de betreffende journalisten op Ubuntu hadden gewerkt.

  Verder kan ik ook met #1 meegaan: Als je weet dat je gebruikers digibeten zijn (en het gros van de journalisten zijn dat), dan moet je gewoon hun desktop helemaal dichttimmeren. Kleine kinderen zet immers ook in een box.

 4. 5

  Uit de waanlink: “Maar als je me drie weken geleden had gezegd dat de Chinese militaire leiding opdracht heeft gegeven om in te breken in de redactiecomputers van The New York Times, had ik dat een mooi thema voor een nieuwe Ludlum gevonden.”

  Dat zegt Joost Oranje, hoofdredacteur van het programma Nieuwsuur.
  En dat soort naievelingen is dan de creme de la creme van de journalistiek?

 5. 6

  Uit de Volkskrant van vandaag: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/12330/4-Uur-Nieuwsbreak/article/detail/3397822/2013/02/21/Brenno-de-Winter-Inspectie-Gezondheidszorg-moet-publiekelijk-excuses-aanbieden.dhtml

  “Over internetspionage gesproken: de cyberwar tussen de Verenigde Staten en China schijnt nu ook hoog op te lopen.
  ‘Ja dat klopt, al is het wel iets dat al een tijd speelt. China heeft jaren geleden al gezegd dat de militaire strijd in het digitale domein plaatsvindt. En dat is ook zo. Wie dat nu nog niet gelooft, loopt hopeloos achter. En dan gaat het niet alleen over China en de VS.'”

  Ik hoop dat Joost Oranje dit leest….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren