Gebrekkige registratie politiegeweld

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Zo schrijft nu.nl:

De registratie en analyse van geweld door politieagenten vertoont flinke gebreken. De Nationale Politie is niet in staat om incidenten systematisch te analyseren. […]

Jaap Timmer, docent Maatschappelijke Veiligheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam, herkent dit jarenlang slepende probleem bij de politieadministratie. “Als je niet weet wat er systematisch gebeurt, dan kun je ook niet systematisch ingrijpen bij incidenten.”

“Sommige voormalige regiokorpsen hebben nog te maken met de erfenis van slechte informatiesystemen uit het verleden”, aldus Timmer. “Je kunt het agenten kwalijk nemen dat ze geen tijd hebben om melding te maken of korpschefs dat ze de melding niet verwerken, maar het achterliggende systeem is de werkelijke oorzaak.”

Open artikel

Reacties (3)

#1 Bismarck

“Je kunt het agenten kwalijk nemen dat ze geen tijd hebben om melding te maken of korpschefs dat ze de melding niet verwerken, maar het achterliggende systeem is de werkelijke oorzaak.”

Misschien ben ik wat paranoïde, maar zou het ook iets te maken kunnen hebben met het feit dat agenten zelf niet zo snel geneigd zijn om gewelddadige collega’s (laat staan hun eigen geweld) te rapporteren, waardoor de rapportage vooral afhangt van burgers die aangifte komen doen (en daarbij waarschijnlijk ook te maken krijgen met niet al te welwillende agenten)?

#2 Henk van S tot S

@1: Ik lijdt aan de zelfde waan ;-)

#3 Micowoco

Tijd voor een NL versie van facebook.com/CopBlock?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*