Frankrijk neemt 35 piraten gevangen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Frankrijk neemt 35 piraten gevangen

Somalische zeevarende piraten, niet de internet-variant.

0

Reacties (2)

#1 Jules Vismale

Ooit stond er in een strip van Dagobert Duck een verhaal over hem in waarin werd vermeld dat zijn goudschepen in Alaska werden beroofd door een geheimzinnige piraat waar zelfs de reders bang voor waren: Kaper Klauw. Samen met zijn neven; Donald, Kwik, Kwak en Kwek, ging Dagobert op onderzoek uit bij de vuurtoren waar de goudschepen vergingen en kwam bij een vuurtoren een stel vuurtorenwachters tegen die ook geloofden in de spookpiraat. Helaas bleken dit de Zware Jongens te wezen en zij misbruikten het bijgeloof van Kaper Klauw om de schepen te overvallen. Elke keer dook Kaper Klauw (een kaalhoofdige piraat met een super-eng gezicht, een grote haviksneus, gouden oorringen, een groene piratenjas en -hoed met witte doodskop, een rode broek, groene laarzen en gewapend met een grote entersabel) met zijn spookschip op en verjoeg alle zeelieden van de schepen. Nadat Dagobert en zijn neven opeens ontdekten dat het hier ging om een opblaasbare rubberboot en een piratenpop kwam de rederij, gesteund door de marine, eindelijk in actie en werden de Zware jongens allemaal gearresteerd.
Maar op het einde kwam Donald met de “geest” van Kaper Klauw opduiken en hij joeg hiermee onbedoeld Dagobert, de marine en de Zware Jongens (die allemaal doodsbang werden van de spookpiraat omdat ze meenden dat hij echt was) meteen van het marineschip af de zee in!
Onder de huidige piraten, moslimextremisten en vluchtelingen vallen niettemin ook steeds meer doden daar ze Europa toch niet kunnen bereiken omdat Moeder Natuur hen eveneens tegenwerkt!

#2 Jules Vismale

En dat nog te bedenken dat ik in 1995 bij een activiteitenvakantie in de Belgische Ardennen met mijn reisgenoten van de ‘Wielewaal’ op de woeste beken aldaar ook eens als piraat was verkleed met een zwarte ooglapje op en met een haak! Alleen de keer dat ik in 2007 een paar dagen in Londen ging logeren kon ik, in tegenstelling tot Peter Pan, NIET over deze stad heen vliegen!
En ik was zelfs reuze blij dat in de episode ‘Stuck’ van ‘The New Adventures van Peter Pan’, (seizoen 2, 2015) de zes stoere jongedames; Wendy Darling, Cynthia, Meera, Maia, Tiger Lily en Tinkerbell, ook eens een keertje pech hadden daar de piraten van James Haak hen tijdelijk ontvoeren en de meiden daarna opsloten in het ruim van de Jolly Roger en zij allemaal, met de handen op hun rug gebonden, in een kring zaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*