1. 2

  Het blijkt uit de feiten dat, ondanks de schuldencrisis, wij het relatief best goed doen in Europa. Dan heeft die, hier zo verguisde Rutte, het toch helemaal niet zo slecht gedaan als hier graag beweerd wordt.

 2. 5

  Kijk eens naar dit plaatje:

  November 2010 op 100 gezet. De eerste maanden moesten ze nog even warmdraaien, maar in juli 2011 begon het beleid van Rutte I zijn vruchten af te werpen: binnen twee maanden was de daling van de werkloosheid van het half jaar daarvoor ongedaan gemaakt en begon Nederland aan een indrukwekkende inhaalrace met als doel om Italië en Spanje in te halen. Griekenland is al te ver uitgelopen -zij zijn al uit het dak van het figuur gevlogen en zijn om die reden gediskwalificeerd, maar dat is de schuld van het vorige kabinet.

  Bron: eurostat

 3. 6

  Volgens de fact club, zitten we op 5.2% werkeloosheid en zitten we daarmee ruim onder het gemiddelde van Europa en zelfs lager dan Duitsland (5.5%), wat qua economie toch een voorbeeld land is in de EU.

  Dat het wat hoger is dan aan het begin is logisch, de werkgelegenheid ijlt altijd wat na op de economie. Bovendien had het vorige kabinet een groot aantal werkelozen verstopt in de deeltijd WW. Destijds leuk verzonnen maar dat kan je geen dubbele crisis volhouden.

 4. 8

  De fact club zit op basis gegevens CBS natuurlijk helemaal mis met de de Nederlands staatsschuld in vergelijking met Duitsland, België, Denemarken en de UK. (punt 5) Nederland heeft in vergelijking met die landen een staatsschuld van ca. 10,9% bbp en dat feit laat zich redelijk snel checken.
  http://tinyurl.com/6pmn6ax De schuld per Nederlander is dus euro 4.000 i.p.v. euro 24.000 per inwoner in vergelijking met de andere landen. Maar het CBS heeft nog nooit van de belastingclaim op pensioenen gehoord. Als het CBS de vermogenspositie van de Nederlandse huishoudens uitrekent, doet ze dat ook altijd bruto, terwijl daar toch echt ook de belastingclaim nog van af moet.

 5. 10

  Cor Mol, de belastingclaim op toekomstige pensioenen is net zo dubieus als verplichtingen aangaan (bv Griekenland bij Goldman Sachs) op toekomstige inkomsten uit overheidsbedrijven (spoor, casino’s). In Nederland is daardoor nu een strontwaterzuivering in acute geldnood. Jammer en helaas.

 6. 11

  Als die belastingclaim van ca 330 mld. dubieus is, is dat om dat de generatie die na ons aan de touwtjes trekt de pensioenreserves verkloot. Dat is jammer want daarom heeft onze generatie zo’n 420 miljard belastingen extra moeten betalen door de omkeeregel (progressie-effect, weet u wel). Ik stel dan ook voor om die 330 mld. direct af te tikken en de staatsschuld daarmee voor 83% onmiddellijk af te lossen, scheelt direct ca. 8 miljard rente. Hebben we ook geen dubieuze vordering meer. Kunt u ook aangeven waar die pensioenreserves bij andere landen wel aanwezig zijn, b.v. bij het kennelijk door u zo geliefde Griekenland of Duitsland?
  Mocht u geen antwoord weten op deze vragen dan kunt u uw naam misschien weer aanpassen?
  U hoeft het van mij niet aan te nemen, u kunt ook te rade gaan bij:
  http://www.mejudice.nl/artikel/791/nederland-puissant-rijk-maar-gierig-als-een-oude-vrek
  http://www.mejudice.nl/artikel/861/trek-vijfhonderd-miljard-weg-bij-de-nederlandse-financiele-sector

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren