1. 1

  “Antisemieten verachten of haten Joden, qualitate qua. Filosemieten waarderen of verheerlijken Joden, met hetzelfde argument.”

  Dit is toch volkomen evident? Het hele begrip ‘jood’ impliceert dat je iets bent enkel en alleen omdat je ouders dat ook zijn. Dus op het moment dat je dat begrip hanteert, discrimineer je, ‘positief’ danwel ‘negatief’, op basis van afkomst. Dat is met betrekking tot het jodendom helemaal ingeburgerd in onze maatschappij, maar daarom niet minder verwerpelijk.

  /excuses voor de flamebait, maar het moet af en toe gezegd worden

 2. 3

  Ik snap niet waarom de Joodse achtergrond er tegenwoordig zo dik er weer op gesmeerd moet worden. Een willekeurige twitter-profiel:

  “Student rechten en politicologie Universiteit Leiden. 22 jaar. Joods. Pro-Israel. VVD-lid. Kandidaat-voorzitter van @JOVDDenHaag. Twitert op persoonlijke titel. http://dimitrivantienhoven.wordpress.com

 3. 4

  @2 “Vrouwen” wel, ook volledig ingeburgerd trouwens. “Rode haren”, mits ongeverfd, wel, wat op het schoolplein nog wel eens wil gebeuren. “Kunnen kussen” niet, lijkt me weinig met afkomst te maken hebben.

 4. 6

  @2: Jij denkt dat roodharigen beter kunnen kussen dan blondines en brunettes? Of denk je dat er anderen zijn die dat liedje serieus nemen?

 5. 7

  Is het nog te doen om rond te lopen op deze wereld en geen mening te hebben over Joden ? Ook bijvoorbeeld omdat je vindt dat ‘ras’, ‘volk’, ‘ethniciteit’ of zelfs maar ‘geloof’ geen rooie rot reet betekenen ? Niet wetenschappelijk niet en niet gewoon niet ?

 6. 10

  “een grotere hekel aan ze hebben dan strikt noodzakelijk”


  versus

  “ze meer verheerlijken dan strikt noodzakelijk”  tsja…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren