1. 1

  Als de groei zo doorgaat raken we iig van de overbevolking af en dat is goed voor het klimaat.

  Zoiets?

  /populistische koppensneller

 2. 2

  Je kan het ook zien als een symptoom van een ontwikkeling (die ik positief vind): De ontkerkelijking heeft inmiddels blijkbaar ook de ouderen van dagen bereikt, waardoor euthanasie inmiddels algemener geaccepteerd is geworden.

 3. 4

  Gezien de vergrijzing is een verdubbeling van euthanasie niet opmerkelijk. En de maatschappij is niet meer zo bevreesd voor de dood. Het taboe is er een beetje af.

 4. 7

  @6

  Daar zeg je zo wat. Vluchtelingen zijn goedkoper dan kinderen als we toch mensen in economische termen vertalen. De dure kindertijd hebben we uitgespaard. Stel die eens op 100.000 euro, dan verdienen we op iedere vluchteling een ton!

  (sorry voor de off topic)

 5. 8

  @6.

  Nee, in kinderen moet je investeren, onderwijs heet dat, en dan maar hopen dat ze later een hardwerkende economisch rendabele burger worden.

 6. 11

  Zo bezien doen we het nog niet eens zo slecht. Nog een paar burgeroorlogjes stichten in landen met een gemiddeld goed opgeleide bevolking, en dan iedereen hierheen halen. Kunnen we de kinderen postnataal aborteren én de ouderen euthanaseren.

  Het gaat nog eens heel mooi worden in Nederland.

 7. 13

  @8: Hoe ontzettend onmarktgedacht! Kinderen moet je in zichzelf laten investeren. Geef ze desnoods wel een fikse lening, die ze uiteraard moeten afbetalen, dan motiveer je ze ook veel beter om hardwerkende economisch rendabele burgers te worden. Desnoods kun je contractueel vastleggen dat ze lijfeigenen worden als ze voor hun 30ste nog niet substantieel zijn begonnen met het afbetalen van hun kindschulden. Feodalisme FTW!

 8. 14

  Een van de oorzaken is vast het ministerie van Mengele ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, o.l.v. van de schipper(s) op de boot van Charon, en haar liefdevol beleid voor de oudere en zwakkere mensen.
  ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren