Eurogroep accepteert Griekse hervormingsplannen

Zodat nu het woord aan de nationale parlementen is.

De kern:

De verkiezingsbelofte de verkoop van staatsbedrijven (ingezet door de vorige regering) terug te draaien, is verdwenen. Privatiseringen die nog op de rol staan, worden opnieuw bezien. Over het weer aannemen van ontslagen ambtenaren rept Varoufakis met geen woord en de beloofde verhoging van het minimumloon wordt gefaseerd ingevoerd, in overleg de geldschieters, en het mag de arbeidsmarkt niet verstoren.

Athene zegt verder de belasting- en BTW-fraude hard aan te pakken. Ze wil een ‘nieuwe cultuur’ creëren waarin belasting betalen een gewone zaak wordt, ook voor de rijken. De Griekse belastingdienst moet daartoe worden gereorganiseerd, een taak waar de vorige regering mee was begonnen. Het mes gaat in de grote hoeveelheid ‘uitzonderingen’ om geen belasting of BTW te hoeven betalen.

Het belangrijkste resultaat is echter dat het primary surplus vooralsnog niet naar 4,5% hoeft.

Open waanlink

  1. 1

    Griekenland zal op zijn beurt nooit de leningen van Europa gaan terugbetalen. En in Frankrijk willen ze niet eens een euromunt met de afbeelding van de leeuw van Waterloo erop! Heel toepasselijk gaan de EU en de euro hun Waterloo al tegemoet als Griekenland definitief faalt of de eurozone uitgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren