1. 2

  @1 Dat de Golfstaten geen ‘resettlement places’ aanbieden, wil natuurlijk niet zeggen dat er geen Syriërs in de Golfstaten verblijven; enkel dat ze geen asielstatus hebben en die ook niet zullen krijgen.

  Als je in het linkje dat je zelf opgeeft even in de rechterkolom helemaal bovenaan de pagina kijkt, zie je bijvoorbeeld dat de Golfstaten wel degelijk een aantal honderdduizenden Syriërs hebben opgenomen, maar hen tijdelijke werkvisa geven ipv asielvergunningen.

  Hoeveel het er zijn is onduidelijk. Saoedi-Arabië zegt bijvoorbeeld zelf dat het in totaal tot 100.000 werkvisa heeft verschaft, terwijl zowel de BBC als Arab News zeggen dat het vanaf 2011 om 500.000 werkvisa gaat.

 2. 3

  @2: Goed plan! Die asielzoekers moeten we gewoon omdopen tot ‘tijdelijke werkvisum afnemers’. We laten ze 14 uur per dag werken in de mijnen in Limburg zoals Saudi Arabië ze 14 uur per dag laat werken aan megalomane overheidsprojecten. We laten ze dat gratis doen. He, hier geen kans op een olievatbom uit een Assad-helicopter, niet zeuren!
  En als over 10 jaar de oorlog voorbij is trekken we de werkvisa in en zetten we ze op de trein. Nu verpieteren ze toch in een of ander troosteloos AZC. Briljant.

 3. 6

  @3 Tja, je verandert nu je argument.

  In #1 stelde je nog dat Amnesty International klip en klaar het tegenovergestelde beweert van Datagraver.

  Dat blijkt niet zo te zijn, want Amnesty heeft het over iets anders dan Datagraver. Amnesty heeft het over asielvergunningen, terwijl Datagraver kijkt naar visa. Er kunnen dus 0 asielvergunningen zijn verleend, terwijl er wel 100.000-500.000 Syriërs op tijdelijke visa in Saoedi-Arabië verblijven.

  Nu kun je daarover zeggen: ja, maar die mensen worden uitgebuit! Ja, vermoedelijk, maar dat maakt je bewering in #1 niet minder onjuist, en dáár reageerde ik op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren