Elliot Rodger heeft een fan

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Zo lezen we hier:

A Seattle man who was arrested after making threats to kill women at the University of Washington idolized Elliot Rodger, the deranged young man who killed innocent college students last month in California, police said.

Keshav Bhide, 23, used YouTube and Google+ to praise Rodger, saying in one message that “everything Elliot did is perfectly justified.” […]

Earlier this month, anonymous threats were made to UW sororities referencing the shootings in California. Chalk outlines were also left outside some UW sororities. It is not clear if Bhide was connected to those incidents.

In his online messages, Bhide ranted against women saying he would make sure he would kill only them.

Maar Bhide is – net als Rodger – natuurlijk gewoon een geïsoleerde gek die op geen enkele wijze breder gedragen sentimenten vertegenwoordigt.

Open artikel

Reacties (10)

#1 Micowoco

Nee, dan de Yorkshire Ripper. Die had duizenden fans onder het voetbalminnende plebs. There’s only one ripper, galmde het in die dagen door Britse stadions.

#2 tabitha

Charles Manson heeft zelfs een fanclub:

http://www.charlesmansonfanclub.com

#3 Krekel
#4 Krekel

Overigens vertoont Rodgers afkeer van seks (“the very word fills me with hate”) sterke overeenkomsten met die in de kern van enkele grote religies te vinden is. Mannen en vrouwen, volgens Elliot Rodger, dienen strikt gescheiden te worden. Mannen moeten feitelijk onwetend blijven over het bestaan van vrouwen. Voor de voortplanting, echter, zal seks altijd een noodzakelijk kwaad blijven. Het zijn niet de vrouwen zelf die kiezen welke mannen daarvoor in aanmerking komen, maar gerespecteerde leden van de mannensamenleving. De lust naar seks, volgens Rodger, is in de ideale samenleving volkomen uitgeblust.

—–
(Dit is overigens allemaal te vinden in de laatste paar pagina’s van zijn manifest.)
—–

(En ik heb dit citaat geloof ik al eens eerder gebruikt, maar) Nietzsche schreef ooit:

In jeder Philosophie giebt es einen Punkt, wo die “Überzeugung” des Philosophen auf die Bühne tritt: oder, um es in der Sprache eines alten Mysteriums zu sagen:

adventavit asinus pulcher et fortissimus.*

Elliot Rodger is het ezeltje waarop Paulus Mohammed onze samenlevingen zijn binnengereden. Natuurlijk is het geen geïsoleerde gek die ons niks vertelt over onze samenleving. Gekken zijn de symptomen van de ziektes waaraan een samenleving lijdt.
_______
* In iedere filosofie komt er punt waarop de “overtuiging” van de filosoof ten tonele verschijnt: of, om het in de taal van een oude mysteriedienst te zeggen:

Het ezeltje is gearriveerd, nobel en dapper.

#5 AltJohan

Ik denk dat Elliot met hetzelfde kampte waar veel allochtonen in ons land ook mee kampen. De culturele kloof.

De moeder van Elliot komt uit een islamitisch land (Maleisië), en zo’n vrouw neemt culturele bagage mee.

Thuis de ene cultuur, maar in de samenleving een andere cultuur. Waar hij werd geconfronteerd met zelfbewuste meisjes die hem afwezen en hem in zijn eer aantasten. Eerwraak is op die manier een logisch gevolg.

#6 thalmann

Elliot was een geïsoleerde gek, dat er meer mannen zijn die vrouwen haten klopt ook.

Moeten we hier verbaasd over zijn? Dat afwijzing en teleurstelling tot woede leid? De hysterische feministen -die hun eigen mannenhaat hier ook voor een groot deel aan te danken hebben- trappen een open deur door vrouwenhaat te benoemen.

Dat van de miljoenen teleurgestelde, geestelijke instabiele mannen enkel Elliot Rodger een schietpartij begon bewijst juist het ongelijk van de feministen. Als zij gelijk hadden zouden we tientallen soortgelijke schietpartijen per dag moeten hebben.

#7 Benach

@5: Leer eens lezen Johan: Onderstaande komt uit het pamflet van Elliot zelf:
“My mother is of Chinese decent. She was born in Malaysia, and moved to England at a young age to work as a nurse on several film sets.”

Dit staat toch in schril contrast met wat je zelf schrijft: “De moeder van Elliot komt uit een islamitisch land (Maleisië), en zo’n vrouw neemt culturele bagage mee.

Thuis de ene cultuur, maar in de samenleving een andere cultuur. Waar hij werd geconfronteerd met zelfbewuste meisjes die hem afwezen en hem in zijn eer aantasten. Eerwraak is op die manier een logisch gevolg.”

An allem sind die Muslims schuld

#8 AltJohan

@Benach: Het is onzin om de moslims overal de schuld van te geven, dat is niet aan de orde.

Wat de moeder betreft, de jonge jaren (<16) zijn juist bepalend voor hoe men de maatschappelijke orde ziet. Ik denk dat de moeder die bagage heeft onbewust via de opvoeding heeft doorgegeven.

Wat we in Nederland zien is dat veel allochtonen een andere cultuur hebben dan veel autochtonen. Ook al zijn ze 2de generatie, ook al zijn ze hier geboren.

Wat ook opvalt is ook de link met Engeland. Bij Volkert vdG geldt ook dat één van de ouders uit Engeland komt.

#9 Benach

Goed leg eens uit AltJohan: hoe werkt die psychologisering volgens jou?

Is in China eerwraak aan de orde van de dag? Is zijn moeder hiermee in aanraking gekomen toen ze in Maleisie opgroeide? Hoe weet je dat? Stemt ze in met eerwraak terwijl haar Chinese cultuur dat nauwelijks kent? In welke mate gaf ze al deze opvattingen over eerwraak door aan haar zoon? Was haar echtgenoot ervan op de hoogte dat zijn vrouw zijn zoon deze opvattingen meegaf?
Je bent een psychologisering aan het brouwen die volgens mij op vreselijk veel aannames en los zand gaat berusten waarbij je zijn moeder overmatig moet gaan belichten.

#10 AltJohan

@Benach: opvoeding gaat vaak niet bewust, maar normen en waarden worden vaak impliciet doorgegeven. Ik denk dat de omgeving van de jeugd van de moeder zijn sporen heeft nagelaten op de zoon. Via de opvoeding.

Is het zo raar als ik zeg dat allochtonen voor problemen kunnen zorgen vanwege de 2 culturen die botsen en schuren?

Ook China heeft een probleem wat betreft de waardering van vrouwen. China en India zijn de belangrijkste landen die worden genoemd op de Gendercide Wikipedia pagina.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gendercide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*