Dus u dacht dat ACTA dood was?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (10)

#1 Lommers

De ware aard van de EU komt steeds meer bovendrijven.

Ik ga er vanuit dat nog dit jaar, om kosten te besparen, de democratische verkiezingen worden afgeschaft en vervangen door een een steekproef van een Europees Databureau.

#2 Bismarck

Het lijkt me niet dat een zichzelf respecterend EP-lid dat tegen ACTA heeft gestemd hier voor zal stemmen.

#3 lapis

Het is uiteindelijk bottom-up activisme dat heeft geleid tot het wegstemmen van ACTA in het EP (ik zie geen reden om te geloven dat Europarlementariërs van bijvoorbeeld PvdA en CDA zich interesseren voor de meningen van de mensen die op ze stemmen, laat staan de VVD), dus als we als volk maar waakzaam blijven en bereid zijn dezelfde druk op het EP uit te voeren vanwege CETA als bij ACTA dan zullen we ook hier zegevieren.

#4 Bismarck

Trouwens, Aangezien het om een verdrag met alleen Canada gaat, zou dat niet betekenen dat we alleen geen Justin Bieber meer mogen downloaden? Ik zie toch een silver lining…

#4.1 lapis - Reactie op #4

Want je downloadt 5 GB aan door fans opgenomen Justin Bieber materiaal per dag en hoopt dat deze wetgeving je verslaving zal inperken? Vrees je niet dat je dan gewoon op het hele oeuvre (plus raw footage) van Paramore over zult stappen?

#4.2 Bismarck - Reactie op #4.1

Nee, ik ben me ervan bewust dat downloaden de verborgen ruggengraat van de PR en dus de populariteit vormt. Als die puist dus uit de torrents wordt geknepen, is het snel gedaan met zijn gejank op radio en TV, want niemand meer geïnteresseerd.

#4.3 lapis - Reactie op #4.2

Ik sympathiseer met je beweegredenen, maat volgens mij had men in het pre-download tijdperk ook al bands als de New Kids on the Block die net zo irritant werden gevonden door contemporaine niet-tienermeisjes als Bieber nu.

Ik moet trouwens zeggen dat het me tot nu toe altijd goed is gelukt om Bieber en alles wat met hem te maken heeft te vermijden. Maar ik heb geen kinderen, en elk beetje aandacht dat minder aan hem wordt geschonken is natuurlijk prima.

#4.4 Sil - Reactie op #4

Dan is Neil Young zeker the dark cloud.

#5 Martijn

De EU is het hart van de mode- en desginindustrie, beheerst een belangrijk deel van de markt voor hi-tech engineering en heeft ook een grote farmaceutische industrie. Het is dus niet zo gek dat er continu overeenkomsten over IP-bescherming worden gesloten. Het gaat erom wat voor overeenkomsten dat zijn.

#6 Maxm

Dat dacht ik helemaal niet. Het is een partijtje Whac-A-Mole dat al bijna 50 jaar aan de gang is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*