Dijsselbloem: ‘Verzachting schuld Griekenland geen optie’

De Volkskrant:

Dijsselbloem zei te beseffen dat de bezuinigingen in Griekenland ‘een hoge sociale en economische prijs’ eisen. Maar hij ziet de bezuinigingen als een ‘enorme correctie’ van het ‘opgeblazen’ Griekse welvaartsniveau van voor de crisis, ‘dat echt niet reëel was’.

Maar 25% werkloosheid en 50% jeugdwerkloosheid zie ik niet echt als de aangewezen manier om een opgeblazen welvaartsniveau te corrigeren. Dijsselbloem wel?

Open waanlink

 1. 1

  Wanneer je geen onderscheid maakt tussen de paar procent die in Griekenland echt geprofiteerd hebben en de rest die vooral gestegen prijzen, afkalvende werkgelegenheid en toegenomen onzekerheid heeft ontvangen van dat gestegen welvaartsniveau, dan heeft Dijsselbloem helemaal gelijk.

  Bekijk je het met iets meer nuance, dan begrijp je dat de terugbetaling van Griekse schulden wel eens beter bij een andere groep gehaald kan worden. Wanneer je tenminste de echte vervuilers wilt laten betalen.

  Uiteindelijk maakt de stoere taal van Dijsselbloem geen zak uit. De schuld van Griekenland gaat in de driehoek Duitsland – Rusland – Griekenland uitonderhandeld worden. Makkelijk zat.

 2. 2

  Dijsselbloem … wat is er echt aan de man?

  Ze lusten hem in de Eurogroep ook al niet meer.

  Als volksvertegenwoordiger is de man totaal mislukt – gewoon een soort JKdeJager II. Alles opzij voor toetreden tot de kliek van de bankendictatuur. Geld als wapen in WOIII.

  Een paar dingen aan dit als persbericht herkenbare tekstje over, dus van, Dijsselbloem springen in ’t oog.

  Het doet voorkomen alsof de man 1) z’n verantwoordelijkheid verstaat, 2) goed op de zaak let 3) alles onder controle heeft 4) dat het toch nog echt wel goed gaat komen en we ons geen zorgen hoeven te maken.

  Nou, als je dat de massamedia en hun verzwijgen van veel, en verdraaien van de rest – vergeet en verder kijkt dan je neus lang; hoe anders is de werkelijkheid.

  Dijsselbloem en z’n bankvrindjes liggen op ramkoers, dronken stuurlui op een Titanic – ‘recht zo die gaat!’.

  Ooit een bank gezien, die je graag je hypotheek ziet aflossen? Liever geven ze je er nog 1 om de 1e af te lossen. Een boete kun je gaan betalen als je aflost.

  Dijsselbloem maakt zichzelf belachelijk.
  Ons het geldsysteem draait op creëren van schulden. Dat kan alleen maar toenemen. The only way (out), is zelfdestructie.

  Dijsselbloem kan van deze gedegen documentaire, met tal van economen uit de City, nog heel wat leren:
  97% Owned – Economic Truth documentary:
  https://www.youtube.com/watch?v=XcGh1Dex4Yo

  http://www.truthdig.com/report/item/the_middle_class_cant_be_saved_unless_wall_street_is_tamed_20150127
  The Dark Age of Money Milton Friedman and the Rise of Monetary Fascism:
  http://www.democraticunderground.com/10021622813
  Disaster Capitalism:
  http://rense.com/general78/lendd.htm

  Als Dijsselbloem werkelijk een volksvertegenwoordiger was, ipv. de lobbyist voor de kabbaal van WallStreet, dan beschermde hij ons tegen WOIII in de EU; de NAVO aanval op de ‘subhuman’ Russen, de invoering van 1 wereldmunt, en 1 wereldregering. Integendeel, het is de perfecte ‘bruikbare idioot’ om ons in de fuik te laten zwemmen.

  Nog een belangrijke quote, relevant in dit verband”
  “As of the latest international intelligence we have, Wall Street is hopelessly bankrupt.
  We have to send down Wall Street.
  The United States and Britain are committed to launch war on Russia. https://larouchepac.com/20150113-5

 3. 3

  Dit soort uitspraken kan je natuurlijk met een korrel zout nemen. Dit zijn politici die zich in positie brengen. Nu al zeggen dat men erover wil praten geeft natuurlijk een slechte onderhandelingspositie. Zelfde geld voor de Grieken uiteraard.

 4. 4

  Hoop echt dat Griekenland eruit stapt. Zowel voor Nederlamd als voor Griekenlamd is dat op termijn het beste.
  Hoop ook echt dat het blijven verstrekken van miljardenuitkeringen aan Griekenland meteen ophoudt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren