1. 2

  Nou ja, een record over de hele winter is wel wat anders dan het record van de natste 28 februari waarop de zon ook minimaal 10 minuten scheen en het niet hagelde.

 2. 3

  @2 maar goed, het is dus geen record.

  Overigens, vind ik het wat onhandig om meteen de link met opwarming te leggen, zonder links naar echt bewijs. De bewijsvoering in de link (knmi) in de link (nu) is dan ook een beschrijving van het gebeurde, maar geen verklaring.

  Ik bedoel, andersom zou dat hier nooit geaccepteerd worden.

 3. 4

  @1: In een gegeven jaar is de kans op “het warmste* jaargetijde x” wel aanmerkelijk kleiner dan de kans op “de warmste* dag y van maand z” (waarbij x, y en z naar believen en uiteraard achteraf gecherrypickt mogen worden), al is het maar omdat een jaar nu eenmaal maar 4 jaargetijden heeft en wel 365 (of 366) dagen.

  Vandaar ook dat een koudste dag (nacht) nog wel eens wil voorkomen, maar een koudste jaargetijde al decennia niet meer (de laatste die ik kon vinden was de winter van ’63).

  *Geldt net zo goed voor koudste.

 4. 6

  @5: Inderdaad.

  @mbmb

  Overigens, vind ik het wat onhandig om meteen de link met opwarming te leggen, zonder links naar echt bewijs.

  Ik denk toch niet dat ik hier op Sargasso nog moeten linken naar bewijs van klimaatopwarming, toch?

 5. 9

  @6
  Ik bedoel niet bewijs van opwarming, uiteraard. Ik bedoel bewijs dat deze zachte winter het gevolg is van die opwarming… Net zoals koude winters het gevolg kunnen zijn van opwarming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren