Deze kinderen horen hier!

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (15)

#1 mrt

De hardwerkende Nederlander heeft het weer druk op deze zondag met rancuneus reaguren in feilloos Nederlands:

“Walgelijk, eigen kinderen eerst en niet ten kosten van zoals jullie willen, Puur linkse propaganda over de ruggen van kinderen voor de linkse kerk…..electoraal eigen gewin !!!!! Gadver!”

#2 Johan

Fout filmpje dit. Zo mag je kinderen niet voor je eigen karretje spannen. (natuurlijk gaat het om schrijnende problematiek,dat ontken ik niet)
Wat is het volgende?
Een filmpje van het obesitasfonds die op beeld een kind laat verklaren dat die te dik is omdat hij een mama heeft die geen verstand van gezond voedsel heeft?

#3 mrt

Inderdaad Johan!! Neem bijvoorbeeld ook dit filmpje.

http://www.youtube.com/watch?v=skFiDZ4f0eE

Daarin worden kinderen MISBRUIKT om veiligheid van kinderen onder de aandacht te brengen. Walgelijk en fout!?!?! Toch??

Wat is er precies op tegen om kinderen (acteurs) te gebruiken om schrijnende problematiek onder de aandacht te brengen? Leg dat eens uit? Die ontzettend overdreven reactie van rancuneus Nederland op dit onschuldige filmpje doet me verdacht veel denken aan reacties van moslims na het afbeelden van hun profeet. Doe toch normaal man!!

Kritiek leveren op illusies (massa-immigratie, het bestaan van god) is bijzonder pijnlijk voor de volgers van valse profeten.

#3.1 Johan - Reactie op #3

Ik zou graag je filmpje willen zien. haal de http:// weg voor link en dan is link zichtbaar.

#3.3 Johan - Reactie op #3.2

Laat je niet verrassen.
Een ongeluk ligt in een klein hoekje daar is iedereen het over eens en mag dus voor gewaarschuwd worden.

Filmpje waar het hier over gaat is iets van andere orde, het gaat over politiek. ( dus chantage en emotie)
Laat een kind een kind zijn. in **** naam

#3.4 mrt - Reactie op #3.3

Volgens mij gaat het filmpje vooral ook over politiek taalgebruik dat rancuneus is en weinig met de realiteit te maken heeft. Kinderen mogen geen slachtoffer worden van zulke electorale rancune. Net als dat kinderen geen slachtoffer mogen worden van schreeuwende volwassenen met liefdesverdriet (zie onderstaand filmpje), mogen ze ook geen slachtoffer worden van leugenachtige politici met een bord voor hun kop.

#3.5 Johan - Reactie op #3.3

OK, zo had ik het niet gezien. je hebt een punt.

#3.6 mrt - Reactie op #3.1

Er zijn talloze filmpjes waarin kinderen gebruikt worden. Bijvoorbeeld deze recente reclame over taalgebruik bij echtscheidingen. Tel eens hoeveel reacties er zijn over hoe walgelijk het is dat er kinderen worden gebruikt in die reclame…

http://www.youtube.com/watch?v=qSt89dJy8yk&feature=related

#4 salvatore

Ja, idd… net zo walgelijk als de excursie, van ” verantwoordelijke ouders”
Met kinderen tussen de 2 jaar en 10…..naar het huis van, een pedofiel, een demonstratie krijs vandalisme ; te illustreren.
Daar je kinders in mee slepen….die volstrekt, niet weten, waar hen ouders mee bezig zijn;met dit vreemde agressieve uitje gedrag, vergezeld door wat motoren, en hysterische volwassenen; je zou er bijna bang van worden als kind….

Natuurlijk, kan er veel van dit soort massa hysterie, voorkomen worden;zekers van die mensen, nooit direct betrokken zijn, bij dit soort ellende; en waarschuwen doe je anders! ( comptabele met de leeftijd en het begrips vermogen van kinderen; die de, volwassenen en hen sferen perfect aanvoelen; al hebben ze nog geen woorden dat te duiden/uiten)

Wanneer, de disciplines ,” belast” met deze problematiek; simpelweg hen werk zouden/kunnen doen.
Maar dit soort excusrsies, zijn mogelijk nog verwerpelijker…en je zou bijna; die mensen die hen kinderen daarin meeslepen in die volwassen wereld…uit de ouderlijke macht zetten…of op zijn minst onder curatele.
En niet omdat ik zo voorstander ben van het beleid in de praktijk..

Aan de andere kant worden kinderen met veel machtsvertoon door, hordes politie, uit de klassen gehaald; zowel door jeugdzorg als ze, mishandeld worden thuis; als ook asielzoekers kinderen;En dat is ook niet zo prettig; zo ook het gewelddadige uit huis zetten van gezinnen met kinderen onder nodeloos machtsvertoon.

Maar die excursie met zeer jonge kinderen, naar het huis van, pedofielen vereniging martijn…..Daar hebben we justitie voor; en BETER nog; kan je dan gaan zeilen…./…dan op oer-hollandse excursie….
Of lekker buiten spelen; heb je ook geen val cursussen meer nodig!

Overbescherming en allen tegenslagen voor je kinders voorkomen is een groter probleem in Holland; dan zelfstandige burgers maken van je kinderen.Gevolg, is; een stel ruggengraat loze lamzakken, producten, die geen, tegenslagje meer kunnen verwerken…

Toch, is hoe we met sommige ‘ groepen” in onze samenleving (laten) omgaan te wreed voor woorden, en uitzichtloze geestelijke,mentale marteling…tot aan het fysieke toe.En wie zo wreed, misdadig met weerlozen om gaat….heb ik geen vertrouwen in; zelfs, al doen ze ogenschijnlijk, voor anderen ‘ beschaafd” dan is dat voor mij niets waard….en dat vind ik al vanaf ik 6 was! Al begreep ik er toen geen fluit van;

Hoe in godsnaam, het mogelijk was; hoe wij sommige behandelen….en anderen anders; Dat klopte voor mij niet; en had DUS geen waarde. (buiten het feit, ieder hetzelfde ondervind als het erop aan komt…)
Mensen hier helemaal niet zo netjes en rechtmatig behandeld worden…
Als er , andere eigenbelangen spelen../misstanden,…welke naar buiten dreigen te komen.

En de ware aard, dus altijd aanwezig is; maar net wanneer het jezelf treft. wat niet uitmaakt te weten er geen zak van deugd; ook al zou dat alleen anderen treffen…..in ons land; harstikke FOUT!

#5 salvatore

Of het filmpje waarin onze minster van, justitie; beloofd op zoek te gaan naar het paard van sinterklaas…..De illusie..van,een mooie rechtvaardige, “wereld” of op zijn minst land….EEn land wat allerminst kindvriendelijk is.

En kinderen zijn niet gek en worden al doodgegooid,met al hetgeen ze om zich heen zien; DAGELIJKS; ook op tv…de godganse dag door…
En wanneer je als kind zon inval in je eigen klas hebt meegemaakt wanneer ze anderen kinderen anno ,deze decennia, als een ware razzia, de klas uit slepen; de huizen uit slepen….
TSJA dan is het OOK tijd;en zijn ze ook groot genoeg enige uitleg en duidelijkheid van die volwassenen die dat schaamteloos doen;
te krijgen; meer dan tijd!

Kinderen zijn wijzer; dan volwassenen die hen wijsheid, hebben ingeleverd……geruild, voor….aangeleerd functioneel gedrag.

#6 salvatore

Hen vriendjes,en vriendinnetjes,hen leven lang; Die ineens verdwijnen…
Kijk eens documentaires; hoe onze kinderen daarop reageerden,toen ion wo 2 hetzelfde gebeurde met hen joodse klasgenoten; En wat de kinderen toen zelf deden;toen er een muur tussen hen lokaal en de joodse werd gezet…ze lieten zich niets wijsmaken door de volwassenen;\en bestormden het verboden afgesloten deel;waarachter hen vriendjes zaten; voor ze een voor 1 verdwenen………

Deze situatie NU, is precies hetzelfde…als…toen.

#6.1 Johan - Reactie op #6

Salvatore, geheel terzijde en off topic. Ik moest plots aan een documentaire denken. Misschien dat het je interesseert? alsjeblieft
Prisoners of a white god.

http://www.youtube.com/watch?v=2c5Xa5EOfuk

verbijsterend, smeerlapperij

#7 salvatore

Heb het effe aangeklikt, maar geen geduld voor films;
de intro (geschreven tekst) Trekt me al niet;en missionarissen zekers niet.

Wel moet ik denken aan het mooiste boek ik ooit heb gelezen; en dat is heel wat geweest; toch dit kinderboek;ook voor volwassenen zo tijdeloos is; zo too the point; en zo kernachtig; PRECIES de destructie,ellende ,vernieling,en schade; ” missionarissen” aanrichten… voelbaar is.

Het boek is NIET meer verkrijgbaar; uitsluitend tweede hands ; b.v via bol.com/anderszins tweede hands; Al heb ik in 2008 vanuit Spanje allen toen, aangeboden tweede hands exemplaren opgekocht;en verspreid,als kadoos; naar velen mensen ; een stuk of 20.
Er zullen nu wel weer; anderen tweede hands circuleren;en is zo de moeite waard. ZELFS, inzake LAURA; raakt het exact de kern…
van wat Morele intelectuele met missie drang; doen!

Het boek onmisbaar in elke kast en brein heet;

– ZOON VAN DE BERGEN,BOMEN EN DE ZON-
IS GESCHREVEN, DOOR FOREST CARTER.
HET MOOISTE BOEK OOIT; GELEZEN; EN SPAART ME, VOLLEDIG ELKE POSTING DE REST VAN MIJN LEVEN UIT.HOEF IK ALLEEN MAAR NAAR DEZE TITEL EN INHOUD TE VERWIJZEN; WAT EN RUST ZAL DAT ZIJN.

OVERIGENS…ALLEN RSI GASTEN VANWEGE HET SCROLLEN;
KUNNEN BIJ MIJ HEN FYSIOTH. REKENING INDIENEN;
BEN NOG W.A VERZEKERD….
VERGEET MIJN GEBRABBEL EN GEBRAL; MAAR VERGEET DIT BOEK NIET;
ONMISBAAR,VOOR IEDER MENSELIJK MENS!

#8 salvatore

‘Ma hield het een jaar vol toen pa er niet meer was. Zo kwam ik op mijn vijfde bij Granpa en Granma te wonen’.

De grootouders van Little Tree, Cherokee-indianen, nemen hun kleinzoon na de begrafenis van zijn moeder liefdevol op in hun huis in de bergen. Deze ongeschoolde, maar wijze mensen, leren hem dat hij niet alleen de zoon is van zijn ouders, maar ook zoon van de bergen, de bomen en de zon. Hij leert in de indiaanse traditie te leven, in harmonie met de natuur. ‘Granpa leefde mèt het wild niet ervàn.’

Little Tree krijgt ook onderwijs van zijn grootmoeder. Zij leent elke maand opnieuw het woordenboek uit de bibliotheek om de jongen zo zijn woordenschat te laten uitbreiden.

Maar helaas wordt hij uit zijn paradijselijke omgeving weggerukt. Ook hij kan niet ontsnappen aan de bemoeizucht en hypocrisie van de gevestigde orde.

Little Tree moet naar een kostschool, waar hij wordt opgevoed door streng-christelijke blanken die de assimilatie in de westerse cultuur met straffe hand willen bewerkstelligen.

Niet alleen het afscheid van zijn grootouders, maar vooral ook het verloop van zijn schooltijd is een aangrijpend verhaal. Het is een haarscherpe illustratie van een cultuur, die alle contact met de natuur en de wijsheid van zijn oorspronkelijke bewoners afwijst.

De blanken proberen Little Tree met strenge tucht in hun gareel te brengen, maar de jongen maakt andere keuzes.

De jeugd van Little Tree is een ontroerend document humain met een universele betekenis nu het belang van de zorg voor en de band met de natuur weer erkend wordt.

Deze bijzondere, autobiografische roman, die een diepe indruk achterlaat, is verfilmd en uitgeroepen tot Het meest geliefde boek van studenten en boekhandelaren in Amerika en is winnaar van de Abby Award en Book of the Year Award.

Zoon van de bergen, De bomen en de zon (1976)
Van Forrest Carter

Romans

214 pagina’s
De oorspronkelijke titel geeft precies aan waar dit boek over gaat: The education of Little Tree. Little Tree, een vijfjarige Indiaanse wees, wordt opgenomen door zijn grootouders. Deze behoren tot de Cherokees en leven zoals hun volk dat voor de komst van de blanken deed: in de bergen, sober, in een goede verhouding tot de natuur. Bij hen beleeft de jongen een paar intens gelukkige jaren, waarin hij veel leert – over de blanken (tevens Christenen) en hun heerszucht, over de geschiedenis van de Cherokees, over de Indiaanse levenswijze, de natuur en de dieren – maar ook hoe je illegaal whisky stookt. Na een korte periode van gedwongen verblijf in een weeshuis keert hij op tijd terug om het overlijden van Granma en Granpa mee te maken.
Uitgever: Bruna
ISBN: 9789022980606
Toegevoegd door zazou.

De achterflap tekst van het boek; is duidelijker maar kan die niet vinden;
En heb mijn laatste exemplaar weggegeven; voor ik er weer tientallen bestel;en verspreid….als missie; ha ha!
de tune van, de link sprak me ook niet aan; sorry JOHN…is niet aan mij besteedt….

Deze kinderen horen ,hier,zijn hier, en blijven waar ze thuis zijn/voelen…En weten zelf el wanneer het veilig/leefbaar,of de moeite is….”terug” te KUNNEN. Soms,….leven ze hier heel hen leven al;
wij barbaren!…doorkruisen de hele wereld ,welke gastvrij wagenwijdt voor ons expansie drift openstaat; en andersom?
POTDICHT.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*