De heks blijft bezig

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Reacties (12)

#1 Joost

Kunnen we dat wijf een neqschot geven? Uiteraard compleet virtueel.

#2 knut

De doodstraf op het niet geven van de nederlandse nationaliteit? Neem aan een (vreemd) geintje.

#3 Joost

Ach, druppeltje die de emmer (wederom) deed overlopen. Ik zal haar in ieder geval graag uit de politiek zien verdwijnen.

Voor uitleg van het concept neqschot zie GeenStijl.nl

#4 micha

Hoe zit dit nou? Er is dus een groep van 200+ volwassenen die (sinds wanneer?) nederlander willen worden. OK. gewoon individueel aanvragen lijkt mij. Waarom nu als groep op basis van een oude wet die inmiddels is aangepast?

Er wordt verwezen naar dubbele nationaliteit. Wil men naast nederlander ook b.v brit zijn ofzo?

#5 Joost

Het gaat om een groep mensen die de NL nationaliteit niet krijgen omdat ze een NL moeder hebben. Toendertijd kreeg je alleen de NL nationaliteit als je vader Nls was.

Dus ben je illegaal in Nederland terwijl je wel gewoon een Nederlandse ouder hebben. Een erg vreemde situatie en aangezien het gaat om zo’n beperkte groep kan ze ze ook gewoon toelaten. Maar nee hoor, mevrouw moet weer zo nodig “regels zijn regels” aanhouden.

Straks stikt ze er nog in!

#6 troebel

Het artikel is toch duidelijk genoeg? Vanaf 1933 was een dubbele nationaliteit voor allerlei vluchtelingen naar vele landen handig geweest. Maar de moderne staten gaan zich vanaf nu voortdurend beschaafd gedragen tegen hun onderdanen(&vluchtelingen), zodat een dubbele nationaliteit voortaan nooit meer nodig is.

#7 micha

Zal wel aan mij liggen maar zie nog steeds niet waarom dit collectief wordt aangevraagd i.p.v individueel. Is dat eerst al afgewezen?

#8 Aldo

Heks impliceerd dat ze menselijk is? Teveel eer…

#9 troebel

De argumenten vóór het onmogelijk maken van een dubbele nationaliteit zijn mij duister. Welk belang heeft Nederland erbij onderdanen een dubbele nationaliteit te ontnemen (wat betrokkenen in sommige gevalllen extra veiligheid of gemak biedt)?
@Micha7: Het is afgewezen door Verdonk; als je als advocaat weet van meer dan honderd gevallen lijkt het me uit een oogpunt van procesefficiency handiger (en goedkoper, ook voor de gedaagde, Nederland) om het in één keer te regelen voor alle gevallen dan telkens eenzelfde rechtzaak te voeren. Afhankelijk van de uitslag van het kamerdebat eind augustus gaat de advocaat processen beginnen. Dit alles is zonder enige moeite te lezen in het stukje van ‘HetParool’.

#10 micha

uit het stuk in de Parool kan ik echt niet concluderen of de personen eerst individueel het nederlanderschap hebben aangevraagd. Het enige wat ik eruit opmaak is dat de advocaat een verzoek bij verdonk heeft neergelegd voor de groep. Aangezien dit soort zaken individueel bekeken moeten worden is dat dan geen efficiency. (Geloof overinges niet dat Nederland een gedaagde is bij een aanvraag om nederlander te worden)

Daarnaast lijkt het dus niet te gaan om of je moeder nederlandse is maar of je een dubbele nationaliteit aanvraagt. Redelijk verschil lijkt mij.

Nou ben je geen onderdaan als je geen nederlander bent en kan je dus ook een dubbele nationaliteit niet worden ontnomen. Of gaan we er nu al vanuit dat iemand al 2 andere natoinaliteiten heeft en nu alleen nederlander wil worden? In dat geval gewoon toelaten.

#11 troebel

De dubbele nationaliteit heb ik er blijkbaar met de haren bijgesleept. Als deze mensen het Nederlanderschap (al dan niet als tweede nationaliteit) niet krijgen beginnen ze procedures waarbij ze de Nederlandse staat voor de Nederlandse rechter dagen.

#12 troebel

Hetzelfde uit Trouw, met voorbeelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*