De vierde golf

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (3)

#1 Hans Custers

Het is absoluut niet mijn bedoeling om het positieve effect van vaccins te ontkennen. Maar toch een kanttekening. Het lijkt me niet onaannemelijk dat een hoge vaccinatiegraad samengaat met veel vertrouwen in het overheidsbeleid voor corona. En dat een hoge vaccinatiegraad dan samengaat met het goed naleven van andere maatregelen.

Kwaliteit van beleid en communicatie, vertrouwen in de overheid, vaccinatiegraad, naleving van andere maatregelen, het hangt allemaal met elkaar samen.

#1.1 Lethe - Reactie op #1

Ik ben het met een deel eens, dat alles samenhangt. Nogal een open deur.

Maar dat er een koppeling zou zijn tussen een hoge vaccinatie graad en vertrouwen in het overheidsbeleid, dat waag ik te betwijfelen.
Er is waarschijnlijk wel een koppeling tussen vaccinatie graad en kennis + vertrouwen in wetenschap.
Hetzelfde zie ik in het (nu nog) naleven van maatregelen. Dat staat bij de meeste mensen die ik ken, of zo links en rechts om mij heen lees, behoorlijk los van vertrouwen in het overheidsbeleid. Zelfde als hierboven, integendeel.

Beter maar niet van de regering af laten hangen of mensen voor zichzelf en (kwetsbare) naasten zorgen. Dat nog los van een gevoel van collectieve verantwoordelijkheid voor de gezondheidszorg.

#1.2 Hans Custers - Reactie op #1.1

Mijn indruk is dat er een groot deel van de ongevaccineerden bestaat uit mensen die oprechte twijfels hebben. En die wel te overtuigen zouden zijn door autoriteiten die ze vertrouwen. Het vervelende is dat die groep vrijwel helemaal aan het zicht wordt onttrokken door de schreeuwende fanatici en narcisten die alles rond de pandemie verdraaien of ontkennen.

Overigens heb ik wel de indruk dat dat wat aan het veranderen is. In elk geval in mijn bubbel. Daar begint meer sympathie te ontstaan voor oprechte twijfelaars. (En dus niet, ik zeg het er voor de zekerheid maar bij, voor de schreeuwende fanatici en narcisten. Dat is echt een andere groep.) Daar begint meer en meer het gevoel te ontstaan dat De Jonge wel heel makkelijk alle verantwoordelijkheid afschuift op ongevaccineerden.

Wie weet is het gevolg wel dat er een gesprek ontstaat tussen mensen uit mijn bubbel (over het algemeen heel erg voor vaccinaties) en degenen die twijfelen. Een gedeelde afkeer van het beleid schept natuurlijk ook een band.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*