1. 1

  Niet alleen de politici; ook de media. In de betere media wordt d’r weliswaar aangegeven dat de eurocrisis complexer is dan ‘luie grieken en zuinige duitsers’, maar bij het snelle nieuws gaat het ook al snel over ’50 miljard voor de grieken’.

  En, wat ik veel erger vindt: het werkelijke debat over europa wordt niet gevoerd; moeten we een transfer-unie krijgen of is dat niet genoeg. Gaan we belastinghervormingen doen op europees niveau, of niet? Sociale zekerheid op europees niveau, of niet? En als de EU ontbonden zou worden, wat dan? In plaats daarvan alleen maar stemmingmakerij. Bah.

 2. 2

  Wat ik al ad nauseam op S. heb betoogd: de huidige financiële crisis is niet die door hebzuchtige Bankiers en vervloekte Kapitalisten veroorzaakt, maar door populistische (Democratische) politici als Carter en zijn epigonen, dáár en hier. Laat daarom vanaf nu voor eeuwig Gournay’s appél m.b.t. de Economie gelden: ‘laissez’ ‘aller, laissez faire’.

  Ongetwijfeld ruïneert het Kapitalisme onze aardbol. Maar geeft het daarvan aub. de schuld niet. Die is van de krankzinnige bevolkingsgroei, door Paus en Baker veroorzaakt. De politici volgen, en dat is hún punitieve schuld. Bijna ondelgbaar!

 3. 3

  @hpax

  Je doelt toch niet op de CRA? Die mythe is wel zo grondig gedebunkt…..
  Anders heb ik overigens geen flauw idee waar je op doelt

 4. 5

  De discipel van de geldgod Mammon heeft zich al aangemeld. Het Evangelie van de Rijke Blanke Burger wordt weer verkondigd.

  De bankiers die de rente op staatsschulden maar weer eens ophogen en de kapitalisten van de hedgefondsen die gezonde bedrijven kapot maken ten bate van eigen bankrekening. En daarbij ook nog eens voor elkaar krijgen dat de winst- en vermogensbelasting omlaag moeten mondiaal.

  Ach, de hardwerkende burger mag weer eens de rekening betalen. Vroeger de arbeider genaamd, is die nu geëvolueerd tot een slaaf met de gouden strop van de hypotheeklening. Worden ze voorgelogen door de liberalen, die vrijheid voor iedereen beloven. Maar zoals we weten, vrijheid is sterk verbonden met kapitaal bij de liberalen. Dus geen kapitaal, jammer, ook minder vrijheid.

  En dan gaan we natuurlijk weer de politici de schuld geven. Zoals we meeloper Ronald Reagan zagen in de vorige eeuw – die op commando het bedrijfsleven, niet de kleine ondernemer, maar de multi-miljonairs en de miljardairs op alle mogelijk manieren verwende. En dan nog zeggen tegen de mensen: anders wordt het verschrikkelijk communistisch, dus bidt maar tot god of die je wil helpen. Het bekende wormen en maden verhaal, gebaseerd op misleiding en de burger dom houden.

 5. 7

  De economische machthebbers treft geen enkele blaam voor deze economische crisis? Je kan betogen dat de politieke machthebbers de economische machthebbers te weinig hebben gecontroleerd en te veel hun gang hebben laten gaan, maar dat ontheft die economische machthebbers nog niet van hu verantwoordelijkheid. Iedere keer in de geschiedenis als we de economische teugels laten vieren, steken crisissen de kop op. Toch blijven sommigen het micro-economische verhaaltje uit les 1 van de economielessen op de middelbare school geloven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren