De bijbel is nog tamelijk optimistisch

Reacties (4)

#1 Bismarck

Ja, als je zelfs Fratricide als optimistisch scoort, moet je dat nog wel lukken.

#2 Prediker

Heel optimistisch inderdaad. De wereld ligt besloten in zonde en dood. Het overgrote deel van de mensheid bestaat zonder het zelf te weten uit de slaven van de Heer der Duisternis. En aan het eind van het liedje zullen rampen en plagen de mensheid uitroeien, wordt een merendeel van de gelovigen als martelaar uit wraak afgeslacht door hun medemensen, en op het laatste nippertje komt Christus dan terug om de overgebleven ware gelovigen te redden, en als ‘ie er toch is plet hij meteen even de grote boze mensheid onder zijn vloeten, waarbij zijn schitterend witte kleed bevlekt wordt met het bloed van de paar miljard mensen die nog over zijn, om te laten zien dat je niet moet fucken met de grote Baas.

En daarna gaan bijna alle mensen naar de hel, waar ze in eeuwigheid pijn zullen lijden aan het braadspit; een uitverkoren minderheid uitgezonderd.

Zelfs de extremere klimaatmodellen van het IPCC zijn optimistischer…

#3 Share

Ik houd het bij Houd het bij aardse zaken qua visualiseren van meterij!
De Geschrift is niet meer dan {for i=1 to pow(10,5)} een interpretatie van {end for}.

En pow(10,5) omdat sup en sub ook al geen tags meer mogen zijn :)

#3.1 Prediker - Reactie op #3

De bijbel is een klassiek literaire verzamelingswerk, geschreven door mensen van vlees en bloed, en gevuld met menselijke ideeën over hemel en hel en alles wat daar tussenzit. Mensenwerk en mensenideeën dus.

Je kunt van thema’s in Shakespeare’s verzamelde werk een analyse maken; je kunt van de Illias en de Odyssee zo’n analyse maken; en je kunt ook van de bijbel zo’n analyse maken.

Dat gelovigen aan de hand van en op grond van de bijbel nu een heel sprookjesuniversum bij elkaar fantaseren, doet daar niks aan af. We zijn immers dat sprookjesuniversum niet aan het analyseren, maar de tekst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*