NIEUWS - Na een zware aardbeving waarbij doden vallen, houdt de NAM rekening met relletjes en grote verontwaardiging. Zowel gaslocaties als directieleden worden dan beveiligd. Dit en meer staat in het crisisplan van de NAM dat na een Wob-verzoek is gepubliceerd op de site van toezichthouder SodM. Het document stamt uit 2017 en beschrijft nauwkeurig hoe het aardoliebedrijf moet handelen na een crisis. Het draaiboek wordt elk jaar geactualiseerd.
In het document staat verder onder meer dat NAM in de communicatie wel haar verantwoordelijkheid moet nemen, zonder daarbij de schuld op zich te nemen.
Het hele crisisplan van NAM uit 2017 is hier te vinden. Het is overigens niet ongebruikelijk om crisisplannen voor extreme situaties te hebben. Het is wel cru dat de versterkingsoperatie en het vergoeden van mijnbouwschade tergend traag gaat, terwijl de NAM in het ergste geval wel van een aardbeving met doden uitgaat.
Reacties (3)
Die beveiliging van de NAM-directie zal voor de meeste Groninger bestuurders wel niet de eerste prioririteit zijn vermoed ik.
;-)
@1: Lijkt me ook, terwijl ik met de NAM eens ben dat de persoonlijke veiligheid van de NAM-directie wel degelijk in gevaar kan komen als er aardbevingsslachtoffers vallen ( lokale politici worden al voor minder fysiek aangevallen). Maar goed dus dat ze een noodplan hebben liggen waarin voorzien is dat ze zelf voor beveiliging zorgen.
Of ze konden een draaiboek maken om aardbevingen te voorkomen.