[Libanon] Creatief met foto’s

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

[Libanon] Creatief met foto’s

Nog een paar leuke fotoshop- en toneeldramafoto’s

0

Reacties (30)

#1 Jan Jaap

Zucht, zijn mensen echt zo naief? Ik heb lang geleden al geleerd alle foto’s, video’s en nieuws met een flinke korrel zout te nemen.

#2 knut

Dus fotografen zijn ook anti-semieten?

Overigens ik denk dat de gebouwen wel echt beschadigd zijn door oorlog. Ziet er niet uit als falende projectontwikkelaars.

#3 Joost

@2: Dan hadden ze wel een foto van het Bos en Lommerplein geplaatst. :-)

#4 Jan Jaap

Nee, fotografen zijn geen anti-semieten, zei ik dat? Je moet alleen foto’s en nieuws niet meteen voor waar aannemen en denken dat het nieuws ‘onafhankelijk’ is.

#5 turk

we kunnen dus niets meer vertrouwen of moeten dus niet alles als waarheid beschouwen. Dan valt TV, internet, krant, jij en ik af.

Dus zolang zelf met je eigen ogen het niet gezien hebt, dont believe it.

Zou er uberhaubt wel een oorlog zijn daar. Er zijn dus geen vrouwen die huilen om hun familie-leden. Er zijn dus geen dooie kinderen. Gebouwen zijn niet verwoest. Israel gooit met bloemen i.p.v. bommen. Klinkt als muziek in de oren. ha, muziek. Leuk deuntje van die jongens trouwens. Tekst is alleen een beetje racistisch, nationalistisch, onmenselijk. maargoed, het is muziek.

We gaan richting de 4 weken nu. we hebben alle tijd van de wereld. libanon is aardig groot. Ze zitten nu op de helft. israel zou libanon 20 jaar terug de tijd in schieten. we zitten nu op 5 a 10 jaar. Nog ff wachten met hulptroepen. trouwens, de joden hebben zoveel geleden. Laat hun ook een beetje ervaren wat het betekend om te jagen en te vermoorden. We hebben ze de speelgoed ervoor gegeven, laat ze het nu maar gebruiken ook, toch?
Wie houd je tegen, amerika is scheidsrechter, we zullen zeker niet verliezen.

Reuters, cnn, bla bla…. Die willen altijd spectaculaire foto’s hebben. So what als ze hier en daar wat screentesten hebben gedaan. Zolang het maar reeel overkomt. Stom natuurlijk. Je hebt toch helemaal geen fake foto’s nodig om te kunnnen laten zien wat daar aan de hand is. Reuters zal blijven bestaan. Mensen zullen nu allemaal denken dat alles wat met libanon te maken heeft, fake is. Morgen zal heel libanon vergeten zijn. Dan krijgen we weer een anders hoofdrolspeler. Waar haal je het recht vandaan om zoiets te doen.

Think,

Jij libanon, je staat er goed voor(eigenlijk slecht)

Dan komt zo’n gozer van reutemeteuter en verpest alles voor je. je hebt gelijk, maar ongelijk.

Tis laat ik weet het, had niets te doen. gooi het er gewoon uit dacht ik. hebben jullie weer wat te lezen en ik weer wat te doen.

welterusten allemaal.

#6 knut

@4 mee eens. Gezond verstand gebruiken en bedenken dat samenzweringstheorien slechte adviseurs zijn.

@5: je eigen ogen kunnen je ook bedriegen. Je standpunt speelt dan een rol. Ik kan dat voor mezelf plaatsen jij ook?

P.S.
mijn opmerkening tav anti-semieten was cynisch bedoeld, een verwijzing naar een andere post tav inflatie vd term.

#7 Mark

De schrijvers van het artikel mogen het ook wel wat breder trekken. Als manipulatie nu al plaatsvindt, dan zal dat niet alleen gebeurd zijn om Hezbollah te propageren. Heel generaliserend gezegd: Journalisten zijn niet geinteresseerd in wie wint of verliest, maar in spektakel.

#8 Obscura

Een banner van GC, met drie oorlogsfoto’s, bevat een kinderlijkje. Is dit kinderlijkje door de fotograaf daar neergelegd? Heeft de Hezbollah het kind omgebracht, zodat GC het lachende Joodse meisje via een omweg kan zwartmaken? Wordt GC gesponsord door Hezbollah? Of zit de Mossad hierachter? Want op een forum als dit is er altijd wel een intellectueel die kan beweren dat de Hezbollah het lijkje daar zelf heeft neergelegd en dat het dus helemaal niet zo erg is wat Israel doet.

#9 Joost

@Obscura: Dat is het probleem nu ook. Door deze onthullingen wordt vanuit het rechterkamp de hele Israëlische inval gebagatelliseerd en suggereert men bijna dat er geen enkele onschuldige is gedood.

Hiermee wordt de propaganda van Hezbollah nu gebruikt om propaganda te maken voor de zaak van Israël.

Misschien dat de Hezbollah hier wat van leert: het conflict is al bloedig genoeg om zonder toneel en photoshop verontwaardiging op te roepen.

Nu nog een paar foto’s van Israëlische fotografen vinden die hetzelfde hebben gedaan.

#10 turk

Laten we nu niet meteen zeggen dat hezbollah een kindje heeft gedood en daar heeft neergelegd. De mensen zullen graag op de foto willen om de wereld te laten zien dat er kinderen dood gaan door de bommen van israel. Een dood kind is gewoon erg. daar scoor je mee. Of ie daar nou lag of neergelegd is, het maakt niet uit. Het blijft erg.

Overal in de wereld waar doden vallen worden er foto’s gemaakt. Een moeder of vader en zelfs onbekenden zullen het kindje optillen en sprekend een foto van zich laten nemen, met de zinnen; “kijk waar ze mee bezig zijn. Wat had dit kindje nou gedaan?’ Dit zijn standandaard emoties die mensen laten zien als ze hopeloos zijn en mensen om hun heen hebben dood zien gaan.

Laten we nu niet door 3 foto’s meteen afwijken van de situatie in libanon. Er gaan mensen mannen, vrouwen en kinderen dood.

We mogen best discuseren over de foto’s, maar laten we de situatie daar en de onmenselijk gedrag van israel niet vergeten. Voor twee soldaten is niemand zo tekeer gegaan als israel. Sterker nog, israel wilde gewoon een oorlog. Die twee soldaten kwamen goed uit.

turken hebben aan de pkk de afgelopen 25 jaar 35.000 burgers en soldaten verloren. Dit getal blijft steeds stijgen. Moeten we irak, iran, syrie nu ook binnenvallen en alles platbombarderen?

Wil je discuseren over de foto’s, hou het dan bij reuters. Zij willen spectacel in hun foto’s. De libanezen mogen niet verantwoordelijk worden gehouden voor 3 foto’s die door REUTERS is geshoot.

Wat opvalt, dat jullie meteen een theorie hebben over een doodgebombardeerd kindje die door de hezbollah daar neergelegd of gedood zou zijn voor een foto’s. Het is misschien een terreurorganisatie, maar eigen kinderen vermoorden, think twice.

Waren er raketten afgeschoten op israel voordat de oorlog begon? NEE

Wil je je veiligheid bewaren, binnen je grenzen!!! (deden ze toch al niet, maargoed)

Wil je toch buiten je grenzen, wees dan een vent en spoor ze op en schiet ze dan af. Rakelings bommen gooien op een stad, tja dan vraag je om onschuldige slachtoffers. Ja maar ze bellen je van te voren op bla bla bla. Ga lekker klagen man, wat een onzin is dit zeg.

israel moet vechten als een man als ze zonodig hezbollah strijders willen afschieten. ze zijn toch oppermachtig? ze hebben toch satalieten? ze hebben toch presisie bommen? Ze hebben toch mannen lopen in hun leger? Wie terroriseerd de boel nou???

Niet met zn allen tegelijk reageren hoor:-).

#11 Jan Jaap

Ah ok, dus Turken die Koerden als tweede-rangs burgers behandelen mag wel, maar Israeliers die Palestijnen zo behandelen zijn heel fout. Je bent in ieder geval lekker voorspelbaar. Israël is fout en de Koerden zijn fout. Dat de één een onderdrukker is en de ander een onderdrukte (en dat je dus eigenlijk ‘zwart’ bij de één goed vind en ‘wit’ bij de ander) doet er blijkbaar niet toe? Zijn de bomaanslagen van de Koerden niet precies hetzelfde als de bomaanslagen van de Palestijnen? Of mis ik iets?

En dit toont mooi aan wat me aan jouw analyse niet bevalt. Alles zijn absoluten. Er zijn geen grijsgebieden, geen goede Israeliers en foute Libanezen, geen manipulerende Hezbollah of lijdende Israeliërs. Nee, de enige die lijden zijn de Libanezen en de enige die manipuleren zijn de Israeliers. Lekker makkelijk…

#12 turk

even off topic

*Zijn de bomaanslagen van de Koerden niet precies hetzelfde als de bomaanslagen van de Palestijnen? Of mis ik iets?*

Je zou s wat meer met koerden moeten praten die in turkije wonen of op turkije naar vakantie gaan naar familie. Denk dat je de situatie niet begrijpt als je het verglijkt met de palestijnen.

Koerden die een onafhankelijk land willen, maken problemen. De pkk maakt geen onderscheid. Een bom die voornamelijk in het oosten afgaat, treft turken en koerden. Een aanval op soldaten betekend dat er zowel van turkse als van koerdisch afkomst treft. Op hun paspoort staat als nationaliteit turks. Ze hoeven niet in te burgeren. Cultuur is hetzelfde op een aantal zaken na.

Van die 35.000 slachtoffers is een groot gedeelte van koerdische afkomst. Alle bommen die in het oosten afgaan, treffen ook koerden. een bom kijkt niet naar afkomst.

Dat er koerden zijn die een eigen staat willen in de gebieden turkije, irak, iran en syrie, betekend niet dat alle koerden dit willen. Men spreekt in turkije niet over koerden omdat ze gerekend worden tot turken. Het volk maakt geen onderscheid. Door de aanslagen en de jachten op pkk militanten wordt een apartheids situatie creeerd.

Nogmaals, dankzij de selectieve nederlandse omroep, wordt hier in nederland de nl’s een verkeerd beeld gegeven van de situatie. Buiten de bommen die in istanbul en toeristische gebieden afgingen hoorde je niet veel op het jornaal hier. Hoe vaak hoorde je van; zoveel doden door tedoen van pkk militanten. Nog nooit gelezen of gehoord.

Hoe vaak heb je kunnen lezen dat er in turkije 4 leden van koerdische afkomst in het oosten door het leger zijn doodgemaakt? alleen maar.

Ga s ff een leuk geprek houden met koerden die hun wortels in turkije hebben. Niet met koerden die uit irak of iran komen. Die willen heel graag een eigen staat. Dat er dan een groep uit turkije wonende koerden zich aansluiten bij de pkk, betekend niet dat alle koerden terroristen zijn en een eigen staat willen.

Dus verglijk de situatie van turken en koerden aub niet met libanezen of wie dan ook.

On topic.

wij zijn niet 60 jaar geleden ergens geplaats. wij hebben geen muur getrokken rond gebieden. wij hebben geen grensposten. inderdaad, je MIST iets.

heb ik de hezbollah gesteund in mn teksten? Heb ik gezegd dat alleen israel manipuleerd? Heb ik gezegd dat koerden fout zijn. Ik zei de pkk. Koerden keuren de pkk grotendeels ook af.

israel moet vechten als een man zei ik. Beiroet onder vuur nemen en platgooien heb ik verafschuwd. Ik zei, de pkk heeft 35.000 burgers en soldaten gedood. (Koerden?,waar?)

Israel heeft voor twee soldaten een heel land verwoest. Daar is mijn kritiek op. Dat ze dan ook de burgers van libanon treffen, i.p.v. hezbollahstrijders. Daar is mijn kritiek op. Dat israel mag doen en laten wat ze willen, daar is mijn kritiek op. Dat de supermacht en de wereld niet tot een beslissing kunnen komen bij zo’n drama, daar is mijn kritiek op.

Die 3 foto’s van reuters of van een anders, fotofucked? burgers zijn doodgegaan, het is een menselijk drama. 3 gemanipuleerde foto’s brengen ze niet terug. Het moet gewoon stoppen. israel moet in toom gehouden worden. De hezbollah kun je zo niet vernietigen. Daar is mijn kritiek op.

#13 micha

Los van de toestand in Libanon is het manipuleren van nieuws iets waar we ons druk over zouden moeten maken. Dat is in mijn ogen namelijk een van de grootste gevaren van deze tijd. Het doel is namelijk het manipuleren van goedgelovige personen.

Hezbollah creert een scene waarvan ze weten dat die woede zal opwekken bij bepaalde mensen. Op die manier proberen ze mensen voor zich te winnen en het liefst hun vuile werk te doen. Je ziet dat het lukt aan de reacties en als een virus verspreiden de leugens zich. Ook op deze site worden de valse beschuldigingen als waarheid verkondigd.

Hetzelfde als met de Brent Spar alleen waren dat nog vreedzame reacties. In dit soort gevallen gaat men soms (veel) verder.

#14 Joost

@Micha: “Ook op deze site worden de valse beschuldigingen als waarheid verkondigd.”

Kan je even aangeven welke valse beschuldigingen we hier hebben opgeschreven?

#15 micha

Ik doelde even op de link die Turk bij de vorige foto log opgaf. Kan de link wel weer geven maar die werkte niet meer.

#16 Joost

Ah, het gaat dus niet over ons. Mooi :-)

Anders hadden we het artikel moeten aanpassen :-)

#17 micha

Of mijn reactie natuurlijk ;)

#18 turk

valse beschuldigingen ? Mijn link? Mogen ik daar meer over horen a.u.b
“Ons” informeren s.v.p.

#19 Jan Jaap

Waar ik graag van zou willen weten waar je het vandaan haalt, want ik heb er weinig over kunnen vinden:

‘Van die 35.000 slachtoffers is een groot gedeelte van Koerdische afkomst. Alle bommen die in het oosten afgaan, treffen ook Koerden. een bom kijkt niet naar afkomst.’

Mede omdat je in het stukje ervoor zei:

‘Turken hebben aan de PKK de afgelopen 25 jaar 35.000 burgers en soldaten verloren. Dit getal blijft steeds stijgen.’

Ik heb zelf geprobeert goede informatie te vinden, maar ben er niet in geslaagd veel te vinden wat ik vertrouwde.

Verder nog deze:

‘Op hun paspoort staat als nationaliteit turks. Ze hoeven niet in te burgeren. Cultuur is hetzelfde op een aantal zaken na.’

Is dat niet precies het probleem? Ze zijn niet Turks, ze zijn Koerdisch. Ze willen wel een eigen cultuur hebben, maar mogen niet. Hun vlag is verboden, hun volkslied is verboden. En sorry, maar ik neem niet van een Turks iemand aan dat ze ‘dat ook niet willen’.

Oh en nog iets wat mij opviel, je zei in reactie 10:

‘Wat opvalt, dat jullie meteen een theorie hebben over een doodgebombardeerd kindje die door de hezbollah daar neergelegd of gedood zou zijn voor een foto’s.’

Niemand heeft ooit zoiets gezegd (je moet echt wat beter lezen). Ik denk dat iedereen hier er wel vanuit gaat dat dat kindje omgekomen is bij een raketaanval. Maar dat neemt niet weg dat dat kindje rondsjouwen (door vreemden) en duizend keer op verschillende plekken op de foto zetten ook ‘vals nieuws’ is.

#20 turk

Helaas gaan er kinderen dood. Emoties kunnen op verschillende manieren getoond worden. Hier in nederland bestaan de vormen; natuurlijke dood, dood door ongeluk en soms wat moorden. Daarom is het in nederland niet gebruikelijk om dramatisch over de dood van iemand te doen. Daar is een regio waar de cultuur en dagelijkse gebeurtenissen anders zijn, heb je ook andere belevingen. Waar men niets zelf in de handen heeft en hopelijk moet toekijken naar dode kinderen, kan dramatisch doen over de dood van iemand. De vertoning van rouw over familie of een kind zijn hier de extreme vormen van. Hier zou men een dode kind niet optillen. Men zou wachten op de ambulance of reddingsmedewerkers. Daar graaft men samen de doden onder beton vandaan. De emoties liggen daar gewoon hoger dan hier. Je kunt pas beoordelen als je zelf gebouwen om je heen neer ziet gaan terwijl je weet dat er mensen in zitten. Bij 9/11 had je ook genoeg mensen die gingen huilen toen ze zagen dat er mensen naar beneden vielen of dood op de grond lagen. Sterker nog, toen ze de twin towers zagen branden, hoorde je mensen schreeuwen en huilen. Nu inbeelden dat er elke dag een gebouw instort en er doden vallen. Zoals in libanon. Het verdriet om een kind ligt gewoon wat hoger dan bij een man of vrouw. Het tonen van een dood kind voor de camara’s geeft alleen maar aan hoe erg ze het vinden en dat ze hopeloos zijn. Idereen in de wereld moet dat zien. Weet zeker dat jij ook met een dood kind in je handen jezelf en de wereld zou vragen waarom dit kind dood had moeten gaan. Waarom ze dit deden? fotofucken ok, fout. Emoties en frustratie tonen is weer wat anders.

Pkk, google nederlandse pagina’s. eerste wat ik krijg;

http://www.proto.thinkquest.nl/~llb142/pages/terreurgroepen/pkk.htm

http://www.proto.thinkquest.nl/~llb142/pages/terreurgroepen/pkk.htm

http://nl.wikipedia.org/wiki/PKK

http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland/nieuwsbericht/asp/artnr/9685/index.html

Hier een link met foto’s. Het is geen propoganda, die foto’s bestaan gewoon. Kijk er dus maar naar.

http://groups.msn.com/turkishdelice/jouwwebpagina3.msnw

http://www.dewaarheid.nu/sep01/kadek_pkk.htm

Google zelf ook maar een beetje rond. Als je op het internet niet iets kan vinden, tja dan weet ik het ook niet. Goed kijken! Kijk f ook maar voordat je zeg dat ik je propaganda materiaal geef. Ik heb je voorbeelden van links gegeven. Er staat aardig wat info.

Je weet wel van een koerdenkwestie in turkije, maar je weet niet hoe die 30.000 doden zijn onstaan. Je weet er dus weinig over.

Wat je ook mag weten is dat europa de pkk jarenlang heeft gesteund. feit dat ocalan kon vliegen naar bepaalde landen zegt al genoeg. Dat ze gefinacieerd weren door europa en andere niet europese landen zegt ook genoeg. Oftewel, men heeft de andere kant op gekeken. Het oosten van turkije is arm gebleven vanwege de dreigende terreur.

*Ze zijn niet Turks, ze zijn Koerdisch. Ze willen wel een eigen cultuur hebben, maar mogen niet. Hun vlag is verboden, hun volkslied is verboden. En sorry, maar ik neem niet van een Turks iemand aan dat ze ‘dat ook niet willen’.*

Eigen cultuur hebben ze. Turkije is een gemengd land. Aangezien de cultuur bijna hetzelfde is, klaagd niemand over cultuur, behalve jij. Een ander vlag dan de vlag van turkije? Dat is niet gek natuurlijk. Een land heeft maar 1 vlag, maar met verschillende volken !!! Waar is dat wel anders dan in turkije ??? Volkslied?, zingen wij hier ook iets anders als er een koninglijk gebeurtenis is ??? Ook niet toch?

Dat je ergens 1500 geleden heb gewoond betekend niet dat je vandaag daar aanspraak op mag doen. Je kan het met geweld en doden, net als de PKK proberen, maar wens je niet veel succes. Sinterklaas heeft in het huidige turkije gewoond, maar is zoals je weet geen turk geweest ;-) Niemand geeft iets weg, vooral niet als je zeg dat je daar 1500 geleden heb gewoond. 100 geleden zaten wij nog in griekenland, syrie, irak enz.

Leef je uit zou ik zeggen. Dit is misschien off topic, maar je vroeg om wat info. Hierbij onderwerp gesloten en gaan weer verder met de libaneze kwestie. Maak er maar een topic over, ik ben wel geinteresseerd.

#21 micha
#22 micha

Overigens gaat deze topic niet zozeer om libanon alswel het verkopen van leugens als waarheid. In dit geval met foto’s van libanon. Erg slecht dat de media dit soort zaken niet beter controleert.

Gistern kwam het overlijden van de burgemeester van Utrecht in het nieuws n.a.v. een mailtje van een hotmail account. Iets te voorbarig…

Op NU.nl las ik dat F-16’s in 250 aanvallen 4000 bommen hadden afgeworpen. Dat is al de tweede keer dat ik dit hoor met precies deze vreemde aantallen. Niet alleen zijn het mooie ronde getallen daarnaast zijn het 16 grondwapens per F-16.

#23 Jan Jaap

Sorry hoor, maar als ze het over ‘HONDEN VAN DE PKK’ hebben, kan ik dat niet serieus nemen. Dat is een propaganda site. Ik heb geen moeite ‘informatie’ te vinden, ik heb moeite goede informatie te vinden die ik vertrouwde. Maar goed, die is er waarschijnlijk gewoon niet.

#24 turk

Dus site’s die vermelden dat de hezbollah, alqaida en alle anderen netwerken moordenaars en gestoorden zijn, zijn propoganda site’s. Heb de eerste beste google site’s doorgelinkt. Puur voor informatie. Voor en tegen-argumenten. Leuk dat je alleen De honden van de pkk hebt gelezen. Doe meer je best zou ik zeggen.

Vraag! Wanneer is een netwerk een terreur organisatie? Wanneer je het wilt dat het er een is of is daar een algemeen verklaring/begrip voor??? Anders is het meten met twee maten.

#25 Jan Jaap

Ik had ze allemaal gelezen, maar de anderen waren algemene informatie sites, waar ik zelf al soortgelijke van had gevonden (wikipedia bijvoorbeeld). Er is waarschijnlijk gewoon geen goede informatie en het komt er waarschijnlijk op neer wat je wil geloven.

En één van de problemen is dat er geen goede definitie van een terreur organisatie is. Hezbollah wordt bijvoorbeeld door de EU niet als zodanig aangemerkt, terwijl het de Hamas wel zo noemt.

#26 micha

je kan de sites gewoon lezen maar de informatie moet je wel zien als getint.

Neem de kaart van de luchtaanvallen door Israel. Aan de kaart is direct te zien dat het niet door een onpartijdige is gemaakt. Israel staat namelijk niet op de kaart maar bezet palestina. Alle aanvallen zijn daarnaast op dorpen en steden. Er zal best wel iets van kloppen maar je zal de kaart zeker tegen andere bronnen moeten houden. In dit soort gevallen neem ik alleen zaken direct over als beide partijen ze bevestigen.

#27 turk

Micha

Opzich een goed oordeelkeuze als je inderdaad weinig weet over een bepaald onderwerp.

Alleen wat jammer is Hardtrack, dat er geen goed informatie is over dit onderwerp te vinden is. Wel zijn er veel turkse site, maar die laat ik er ff buiten. Een terreurorganisatie die erkend wordt (helaas wat laat, maar goed) door vele buren van turkije en europese landen. Niet dat dit voor turkije veel uitmaakt. Ze zullen het toch zelf moeten oplossen. Helaas dat er weinig informatie in het nederlands te vinden is over dit onderwerp.

#28 Joost

@26: Dan kan je dus maar de helft vertellen. Er is altijd één partij die meer te verbergen heeft dan de ander. Zo wint die partij.

Stel, Israël had ontkent Libanon uberhaupt binnen te zijn gevallen. Had je dan niet over die oorlog mogen schrijven?

#29 micha

@27 Het gaat over het wegen van informatie. Daarbij is het een redelijke uitgangspositie ongeacht de eigen kennis. Je kan je dan richten op zaken waar men het niet over eens is.

@28 05:59?! Goedemorgen! :)
Let even op het woordje direct in de laatste zin. Er zijn nog andere manieren om informatie te wegen. Doel is om naar de feiten te komen om zo een ongekleurd beeld te krijgen.

#30 Joost

@Micha: Goedenavond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*