COVID-19: Alsmaar meer doden

Dossier:

NIEUWS - “RIVM meldt kleinste aantal doden”, “Minder doden en minder ziekenhuisopnamen”, “Laagste aantal cornonadoden”

De krantenkoppen houden de moed er in. Maar inmiddels is de grens van 5000 overledenen gepasseerd, zijn er meer dan 11.000 ziekenhuisopnamen (geweest). Hoeveel mensen er niet in ziekenhuizen maar thuis ziek zijn of waren weten we niet, wel dat er 40.770 mensen positief getest zijn.

De RIVM-update van vandaag bewijst opnieuw dat we met de ernstigste virusbesmetting te maken hebben in de laatste 75 jaar vrijheid. Er valt veel te herdenken, weinig te vieren.

Open artikel

Reacties (6)

#1 beugwant

“Eén dode is tragisch, honderd doden is een ramp en een miljoen doden is statistiek.” Ik dacht dat die van Stalin is, ook geen lieverdje, en hoe manipuleerbaar een curve is, is hier vanochtend nog uit de doeken gedaan.

#2 Bismarck

@0: Feit is dat er in Nederland gewoon elke dag minder mensen sterven aan Corona. Dat heeft niets te maken met de moed erin houden, dat is gewoonweg goed nieuws en een teken dat de genomen maatregelen werken. Maar wee je gebeente als je als media goed nieuws brengt!

@1: Ik denk dat dat komt omdat mensen graag willen geloven dat Stalin het zei. En wie weet, misschien heeft ie het ook wel gereciteerd. Ik weet niet hoe goed zijn Duits was, want al in 1925 parafraseert Kurt Tucholsky in een column in de Vossische Zeitung een Franse diplomaat: Darauf sagt ein Diplomat vom Quai d’Orsay: „Der Krieg? Ich kann das nicht so schrecklich finden! Der Tod eines Menschen: das ist eine Katastrophe. Hunderttausend Tote: das ist eine Statistik!”

#3 gbh

Scientists say a now-dominant strain of the coronavirus appears to be more contagious than original

https://www.latimes.com/california/story/2020-05-05/mutant-coronavirus-has-emerged-more-contagious-than-original

#4 lmgikke

@3 quote uit jouw artikel:

“The new strain appeared in February in Europe, migrated quickly to the East Coast of the United States and has been the dominant strain across the world since mid-March, the scientists wrote.”

Je brengt het alsof het breaking news is, maar het artikel gaat over de variant die in Nederland heerst….. VANAF HET BEGIN.

Lezen is een kunst.

#5 gbh

@4: Lol ik kopieer letterlijk de titel van een stuk en voeg daar 0,0000 zelf aan toe, wat een stakker ben je dan. Inderdaad lezen is een kunst.

#6 P.J. Cokema

@5: Misschien was het misverstand voorkomen als je had toegelicht waarom je de link plaatste. Was het als reactie op het artikel #0 bedoeld? Of louter informatief? Of anders?

Die vraag had @4 natuurlijk ook kunnen stellen alvorens die reactie te geven, maar begrijpelijk is die reactie wel. Doorgaans wordt hier wordt immers gediscussieerd / gaat men in gesprek met elkaar, dus werd jouw link als reactie op het artikel gezien.

Nu richt ik dit tegen jou, maar ook aan @allen: zomaar linkjes posten zonder enige toelichting dat schiet niet op….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*