Corbyn wil een nieuw referendum en stemt dan voor ‘remain’

Labourleider roept de nieuwe Britse premier op een nieuw referendum over de Brexit te organiseren.

‘I want to make it clear that Labour would campaign for remain against either no deal or a Tory deal that does not protect the economy and jobs.’

Als Labour na eventuele nieuwe verkiezingen de premier zou mogen leveren, dan gaat Corbyn een Brexit opnieuw beoordelen.

Open waanlink

 1. 2

  @1: Corbyn krijgt waaarschijnlijk geen kans meer, noch voor een nieuw referendum en al helemaal niet voor nieuwe verkiezingen. Hij komt ook wel erg laat met dit beetje meer duidelijkheid over zijn standpunt.

 2. 4

  Obligate Godwin: weet je wie er ook het parlement buitenspel zette?

  Verder gok ik dat Johnson eerder voor nieuwe verkiezingen gaat, om een harder Leave-parlement te bewerkstellingen, met hulp van Farage z’n Brexit-partij. Door dat maffe winner-takes-all systeem per constituency zou dat nog kunnen lukken ook.

  Corbyn/Labour heeft zichzelf in de voet/door het hoofd geschoten door bijna net zo verdeeld te zijn als de Tories. Nu beweren dat ze een Remain-partij zijn is too little, too late, en volkomen ongeloofwaardig, na het opzichtig balanceren als politiek spelletje. De kiezer is gek en dom, maar ook weer niet zo gek en dom.

 3. 6

  @4: Dan zou eerder Johnson gek en dom zijn. Verkiezingen die hij voor de Brexit laat vallen gaat hij grandioos verliezen, onder andere door Farage’s Brexit-party, die dan vooral stemmen van de conservatieven gaat oppikken en juist het WTA-principe, dat dan precies in het nadeel van deze twee partijen gaat werken. Daarnaast verwacht ik dat aan de andere kant veel traditionele Conservatives stemmers Boris echt té extreem vinden en zullen overstappen op LibDem. Bovendien zou het voor het land ook een heel slechte zet zijn; Na de Brexit heb je dan een partij in het parlement zitten die een non-issue partij is geworden.

 4. 7

  @3: Het leukste argument van ex-premier Major was dat de hele brexit nu juist was begonnen onder het motto dat de macht weer terug van Brussel naar het lagerhuis moest komen. En nu wil Boris het lagerhuis buiten spel zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren