Conservatieve ECR-fractie in EP verwelkomt steeds extremere partijen

Een overzichtje hier:

Het zal duidelijk zijn dat de [Bulgaarse] VMRO een extreem rechtse, militante club haters van immigranten, homoseksuelen en andersgelovigen is. De ECR schroomt er kennelijk niet voor steeds bruinere handen te maken om meer gewicht in de schaal te leggen. Uiterst bedenkelijk was al dat kort na de afgelopen Europese verkiezingen de Deense Volkspartij (Dansk Folkeparti, DF) en – erger nog – de Finse Partij (Perussuomalaiset, voorheen Ware Finnen) werden toegelaten. […]

Zoals de journalist Thomas Seymat twitterde: De ECR van David Cameron kaapte de Scandinavische bondgenoten van Farage’s EFD, die op zijn beurt cruciale partners van Le Pen en Wilders afpikte: de Litouwse partij Orde en Recht (Tvarka ir Teisingumas, TT), plus – voeg ik eraan toe – de Zweedse Democraten; en op het laatst het door de ECR verwelkomen van Dzhambazki. Het vooralsnog mislukken van het onverkwikkelijke Europese avontuur van Wilders is dus toe te schrijven aan het binnenlopen van neofascisten in de gelederen van de Europese conservatieven. Een geruststellende ontwikkeling lijkt me dit nauwelijks.

Open artikel

Reacties (1)

#1 pedro

Ach, dat is gewoon een bewijs dat links langzaam terrein wint. En het enige gevaar is wat er ook tijdens het interbellum gebeurde, namelijk dat gematigd rechts op een gegeven moment absolute macht aan rabiaat rechts afstaat, omdat anders een situatie dreigt, dat links de overhand krijgt. Ik ga er echter nog steeds van uit, dat ze van het verleden geleerd hebben, al heb ik daar sinds onze gedoogcoalitie van een paar jaar geleden, wel minder vertrouwen in dan vroeger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*